Wednesday, December 8, 2010

Γερμανία: Αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Οκτώβριο


Γερμανία: Αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Οκτώβριο


ΒΕΡΟΛΙΝΟ (Dow Jones) – Η γερμανική βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε τον Οκτώβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα κυρίως λόγω της κλάδου της μεταποίησης. Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 2,9% σε μηνιαία βάση και 11,7% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2009, ενώ οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν μηνιαία αύξηση 0,8%.

Τα στοιχεία δηλώνουν πως η οικονομική ανάπτυξη ανέκτησε το ρυθμό της έπειτα από την πτώση 1% που σημειώθηκε το Σεπτέμβριο.

“Αν και η ανοδική τάση εξασθένησε όπως αναμενόταν σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο, εξακολουθεί να παραμένει ισχυρή,” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών της χώρας. “Ο κατασκευαστικός κλάδος έχει διατηρήσει τα υψηλά επίπεδα παραγωγής από την περασμένη άνοιξη ωστόσο η μεταποίηση προσφέρει τη μεγαλύτερη ενίσχυση,” σημειώνει το υπουργείο.

Την Τρίτη, το υπουργείο ανακοίνωσε πως οι παραγγελίες στον κλάδο της μεταποίησης αυξήθηκαν 1,6% τον Οκτώβριο λόγω των εγχώριων πελατών ενώ το Σεπτέμβριο υποχώρησαν 4%.

Η Γερμανία αναμένεται να εμφανίσει ισχυρή ανάπτυξη φέτος, με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης να κάνουν λόγο για αύξηση του ΑΕΠ 3,4%.

Όσον αφορά τα στοιχεία του Οκτωβρίου, η παραγωγή στη μεταποίηση ενισχύθηκε 3,2% στο μήνα. Η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών αυξήθηκε 4,6%, των ενδιάμεσων αγαθών 2,9%, ενώ των καταναλωτικών 0,8%.

Η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου σημείωσε άνοδο 1,3% ενώ του ενεργειακού υποχώρησε 0,3%.

Στο δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου η παραγωγή αυξήθηκε 1,1% σε σχέση με την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου.


source: capital.gr

No comments:

Share |