Wednesday, November 17, 2010

Σερί σοβαρών απωλειών στην Κίνα


Σερί σοβαρών απωλειών στην Κίνα

Δεύτερη διαδοχική «βουτιά» για τους κινεζικούς δείκτες, και τρίτη σε τέσσερις συνεδριάσεις, καθώς τα σενάρια για εφαρμογή μέτρων αντιμετώπισης του πληθωρισμού δίνουν αφορμές για μαζικές ρευστοποιήσεις. Μικρή άνοδος για το Nikkei, σημαντικές απώλειες για το χρηματιστήριο της Ινδίας.

«Στο επίκεντρο επανέρχονται τα σενάρια για σύσφιξη της πολιτικής στην Κίνα και μαζί τους επιστρέφει και η νευρικότητα», σχολιάζει στο Bloomberg ο Nadem Naeimi , αναλυτής της AMP Capital Investors στο Σίδνεϊ. «Όλοι οι φόβοι επιστρέφουν για το ότι η Κίνα γίνεται υπερβολική και για το που θα οδηγηθεί η ανάπτυξη στην περιοχή. Δίνεται μία αφορμή στους επενδυτές για κατοχύρωση κερδών».

Πιο αναλυτικά, μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η κατακόρυφη αύξηση στις τιμές των εμπορευμάτων που επηρεάζει την καθημερινότητα των πολιτών, υπόσχεται ότι θα λάβει ο Κινέζος πρωθυπουργός. Μιλώντας στο πρακτορείο Xinhua, ο Wen Jiabao τόνισε ότι το υπουργικό συμβούλιο ετοιμάζει μέτρα ώστε να κατευνάσει τις αυξήσεις στις τιμές.

Την ίδια στιγμή, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Κίνας υποχώρησε στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου στις 104 μονάδες. Πρόκειται για την πρώτη πτώση στη διάρκεια των έξι τελευταίων τριμήνων, και ήλθε καθώς επιταχύνεται ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού.

Εξάλλου, ξένους επενδυτές για το ποσοστό της στην Guangzhou Bank αναζητά η κυβέρνηση της Κίνας, προκειμένου να αποκομίσει το ποσό των 850 εκατ. δολαρίων.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο πηγές που δεν κατονομάζει, η κυβέρνηση της κινεζικής πόλης Guangzhou στα νότια της χώρας, προσπαθεί να πουλήσει το 20% της Bank of Guangzhou σε ξένο επενδυτή.

Στο ταμπλό, ο πανασιατικός MSCI Asia Pacific, υποχωρεί 0,6% στις 129,85 μονάδες.

Στο Τόκιο, ο Nikkei ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με κέρδη 0,15% στις 9.811,66 μονάδες. Ο ευρύτερος Topix σημειώνει άνοδο 0,30%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει απώλειες 2,08%. Στην ηπειρωτική Κίνα η αγορά εμφανίζει αρνητικά πρόσημα με απώλειες 1,92% για τον Shanghai Composite και 3,33% για τον Shenzhen Composite. Ο ευρύτερος CSI300 ενισχύεται σε ποσοστό 2,07%.

Ο δείκτης Kospi, στη Νότια Κορέα υποχωρεί 0,11%, ενώ ο δείκτης Taiex στην Ταϊβάν καταγράφει πτώση 0,68%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX200 σημειώνει πτώση 1,62%, ενώ ο δείκτης NZX50 στη Νέα Ζηλανδία υποχωρεί 0,78%.

Στην Ινδία ο δείκτης Sensex κινείται στο -2,19%, ενώ ο Strait Times στη Σιγκαπούρη καταγράφει απώλειες 0,76%.



source: capital.gr

No comments:

Share |