Tuesday, November 9, 2010

Βρετανία: Μείωση του εμπορικού ελλείμματος το Σεπτέμβριο


Βρετανία: Μείωση του εμπορικού ελλείμματος το Σεπτέμβριο


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Μείωση εμφάνισε το εμπορικό έλλειμμα της Βρετανίας το Σεπτέμβριο καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν περισσότερο από τις εισαγωγές, γεγονός που αποτελεί σημάδι πως η αδυναμία της στερλίνας ίσως τελικά αρχίζει να ωθεί τη ζήτηση για τα προϊόντα της χώρας.

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας πως το εμπορικό έλλειμμα υποχώρησε στις 8,2 δισ. λίρες από το ρεκόρ των 8,5 δισ. λιρών τον Αύγουστο και τον Ιούλιο.

Σημειώνεται πως οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν μείωση του ελλείμματος στις 8 δισ. λίρες.

Η μείωση του ελλείμματος οφείλεται στην αύξηση κατά 2,2%, ή 0,5 δισ. λιρών, των εξαγωγών τη στιγμή που οι εισαγωγές ενισχύθηκαν σε ποσοστό 0,8%, ή κατά 0,2 δισ. λίρες.

Ωστόσο, για το τρίτο τρίμηνο το εμπορικό έλλειμμα εμφανίζεται αυξημένο στις 25,2 δισ. λίρες από τις 23,2 δισ. λίρες το δεύτερο τρίμηνο.

Όσον αφορά το εμπορικό ισοζύγιο για το πετρέλαιο, εμφάνισε το Σεπτέμβριο έλλειμμα 0,7 δισ. λιρών έναντι 0,8 δισ. λιρών τον Αύγουστο, ενώ σε επίπεδο τριμήνου ανήλθε σε 2,2 δισ. λίρες έναντι 1 δισ. λιρών το δεύτερο τρίμηνο.

Με τις χώρες εκτός Ε.Ε. το έλλειμμα το Σεπτέμβριο υποχώρησε στις 4,6 δισ. λίρες από 4,7 δισ. λίρες τον Αύγουστο, καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,5 δισ. λίες ενώ οι εισαγωγές κατά 0,4 δισ. λίρες.

Το εμπορικό ισοζύγιο με τις χώρες της Ε.Ε. παρουσίασε έλλειμμα 3,6 δισ. λιρών έναντι 3,8 δισ. λιρών τον Αύγουστο.


source: capital.gr

No comments:

Share |