Tuesday, October 19, 2010

Μας τελείωσε ο Αστακός – το Κατάρ αποσύρει το ενδιαφέρον του…


Μας τελείωσε ο Αστακός – το Κατάρ αποσύρει το ενδιαφέρον του…

Αποσύρει το ενδιαφέρον του το εμιράτο του Κατάρ από την επένδυση –μαμούθ του Αστακού για την κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής, τέρμιναλ φυσικού αερίου και παραγωγή βιοκαυσίμων !
Σε επιστολή που απέστειλε σύμφωνα με τις πληροφορίες χθες ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ στον υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη, αναφέρεται ότι για λόγους βιωσιμότητας της επένδυσης, το εμιράτο αποσύρει το ενδιαφέρον του από την επένδυση. Σχετική μάλιστα ενημέρωση θα υπάρξει αύριο στο briefing των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή.
Ανοικτοί σε άλλες ενεργειακές συνεργασίες, όχι στον Αστακό…

Στην επιστολή του εμιράτου σημειώνεται ότι η πλευρά του Κατάρ είναι ανοικτή σε ενεργειακές συνεργασίες στην Ελλάδα, και ότι η σχέση με την Ελλάδα συνεχίζεται για όλα τα υπόλοιπα συμφωνηθέντα. Κυβερνητικές πηγές με τις οποίες μίλησε το «Energy Press» σημειώνουν ότι η επένδυση του Αστακού είναι μια ιδιωτική υπόθεση και πως η κυβέρνηση δεν εμπλέκεται σε ενδοεταιρικές σχέσεις.

Επιχειρώντας να ερμηνεύσουν τις εξελίξεις στο θέμα του Αστακού, κυβερνητικά στελέχη δεν απέκλειαν να πρόκειται για ενδοεταιρική διαφωνία μεταξύ των εταιρειών του σχήματος της κοινοπραξίας ή όντως οι Καταριανοί να διαπίστωσαν ζήτημα βιωσιμότητας της επένδυσης. Άλλωστε όπως συχνά είχε επισημανθεί το επιχειρηματικό πλάνο που είχε υποβάλλει η κ/ξία για το project ύψους 800 εκ. ευρώ (μόνο η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το LPG) είχε πολλές ελλείψεις.

source: reporter.gr

No comments:

Share |