Friday, October 29, 2010

Γερμανία: Απρόσμενη πτώση για τις λιανικές πωλήσεις το Σεπτέμβριο


Γερμανία: Απρόσμενη πτώση για τις λιανικές πωλήσεις το Σεπτέμβριο


ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones)—Οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία δεν κατάφεραν να φτάσουν τις προσδοκίες το Σεπτέμβριο, σημειώνοντας πτώση 2,3% σύμφωνα με στοιχεία αναπροσαρμοσμένα για τον πληθωρισμό και την εποχικότητα στοιχεία, έναντι του Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία Destatis.

Τα στοιχεία είναι χαμηλότερα από την αύξηση κατά 3,1% και πολύ χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για αύξηση 0,4% που έκαναν λόγο οι αναλυτές σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Πρόκειται επίσης για μία δυσάρεστη υπενθύμιση των δυσκολιών που είχε η Γερμανία αυτό το χρόνο στο να μεταφράσει την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη σε αύξηση της κατανάλωσης στα νοικοκυριά.

Η Destatis ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις τροφίμων, ποτών και τσιγάρων μειώθηκαν 3,5% στο έτος, με τις πωλήσεις των supermarkets να υποχωρούν κατά 3,7%. Στον αντίποδα, οι πωλήσεις εκτός του κλάδου των τροφίμων ενισχύθηκαν κατά 3,1% στο έτος, με τις πωλήσεις να αυξάνονται σε πέντε από τις έξι κατηγορίες που παρακολουθεί η Destatis.

Στους πρώτους εννιά μήνες του έτους συνολικά, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν σε ποσοστό 1,1% σε προσαρμοσμένη για τον πληθωρισμό και την εποχικότητα βάση, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Η Destatis βασίζει τις εκτιμήσεις για τις λιανικέ πωλήσεις σε reports από επτά από τις μεγαλύτερες περιφέρειες της Γερμανίας, που αντιπροσωπεύουν το 76% του συνόλου των πωλήσεων. Τα στοιχεία δεν συμπεριλαμβάνουν τις πωλήσεις αυτοκινήτων, ή βενζίνης.





source: capital.gr

No comments:

Share |