Friday, October 29, 2010

Ευρωζώνη: Στο 10,1% το ποσοστό ανεργίας το Σεπτέμβριο


Ευρωζώνη: Στο 10,1% το ποσοστό ανεργίας το Σεπτέμβριο

Άνοδο κατέγραψε το ποσοστό ανεργίας στις 16 χώρες που μοιράζονται το ευρώ το Σεπτέμβριο -παρά την υποχώρηση της ανεργίας στη Γερμανία- καθώς πολλές επιχειρήσεις συνέχισαν τις περικοπές του κόστους εν μέσω αβέβαιης οικονομικής ανάκαμψης.

Ειδικότερα, τα στοιχεία της Eurostat έδειξαν ότι το ποσοστό ανεργίας της Ευρωζώνης διαμορφώθηκε στο 10,1% το Σεπτέμβριο, από αναθεωρημένο ποσοστό 10% τον Αύγουστο (αρχικά η Eurostat είχε εκτιμήσει την ανεργία στο 10,1%)

Τα στοιχεία ήταν ανάλογα των μέσων εκτιμήσεων των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires. Έδειξαν επίσης ότι ο αριθμός των ανέργων στη ζώνη του ευρώ ενισχύθηκε κατά 67.000 τον Αύγουστο, φτάνοντας στους 15,917 εκατομμύρια.

Σαν σύνολο, η Ευρωζώνη άρχισε να ανακάμπτει από την οικονομική ύφεση στο τρίτο τρίμηνο του 2009, ωστόσο ορισμένες χώρες εξακολουθούν να παλεύουν για τη μείωση των ελλειμμάτων τους.

Το ποσοστό ανεργίας στην Ιρλανδία αυξήθηκε στο 14,1%, ενώ στην Ισπανία σημείωσε επίσης άνοδο στο 20,8%. Πτώση, στο 6,7% κατέγραψε στον αντίποδα το γερμανικό ποσοστό ανεργίας.

Στην ευρύτερη Ευρωπαϊκή Ένωση η ανεργία παρέμεινε αμετάβλητη στο 9,6% το Σεπτέμβριο, με το συνολικό αριθμό ανέργων να αυξάνεται κατά 71.000 στους 23,109 εκατομμύρια.



source: capital.gr

No comments:

Share |