Monday, August 9, 2010

Credit Suisse: Σε συζητήσεις για πώληση θυγατρικής στο management


Credit Suisse: Σε συζητήσεις για πώληση θυγατρικής στο management


ΖΥΡΙΧΗ (Dow Jones) – Σε συζητήσεις για επικείμενο spin off μέρους των δραστηριοτήτων της μονάδας αγοράς ακινήτων, DLJ Real Estate Capital Partners, στην διοίκηση της εταιρείας, βρίσκεται η Credit Suisse Group (CS).

Η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη, δεν αποκάλυψε ούτε το μέγεθος του fund, αλλά ούτε και την τιμή πώλησης της συμφωνίας, για την οποία πρώτη φορά έγινε λόγος στο περιοδικό Property Week.

Συνολικά, το επενδυτικό όχημα επενδύσεων real estate της Credit Suisse, μέρος ενός τμήματος διαχείρισης κεφαλαίων, διαχειρίζεται περίπου 33,5 δισ. δολάρια σε ακίνητα. Στο πλαίσιο αυτό, η μονάδα DLJ διαχειρίζεται μια σειρά καιροσκοπικών επενδυτικών real estate funds, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της τραπέζης.

Το εν λόγω spin off, απορρέει από το γεγονός ότι οι επενδυτικές τράπεζες «ζυγίζουν» το μέλλον κάποιων δραστηριοτήτων τους στην αγορά ακινήτων. Νέοι κανόνες οι οποίοι θα ακολουθήσουν την ψήφιση νόμου περί κτηματομεσιτικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ, ενδέχεται να πιέσουν τις επενδυτικές τράπεζες να μειώσουν τις επενδύσεις τους σε real estate funds, καθώς και σε κάποια άλλα από τα χαρτοφυλάκια που διαχειρίζονται.


source: capital.gr

No comments:

Share |