Wednesday, August 4, 2010

Βρετανία: Επιβράδυνε ο κλάδος των υπηρεσιών τον Ιούλιο


Βρετανία: Επιβράδυνε ο κλάδος των υπηρεσιών τον Ιούλιο


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Το μικρότερο ρυθμό ανάπτυξης από τον Ιούνιο του 2009 εμφάνισε τον Ιούλιο ο τομέας των υπηρεσιών στη Μ. Βρετανία καθώς η γενικότερη επιβράδυνση, συμπεριλαμβανομένης και της ζήτησης του δημοσίου τομέα, επιβάρυνε το σχετικό δείκτη.

Σύμφωνα με την εταιρεία Markit και το Chartered Institute of Purchasing & Supply ο PMI του κλάδου των υπηρεσιών υποχώρησε στις 53,1 μονάδες από 54,4 μονάδες τον Ιούνιο, ενώ οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τον τοποθετούσαν στις 54,5 μονάδες.

Μέτρηση πάνω από τις 50,0 μονάδες υποδεικνύει επέκταση του τομέα, ενώ μέτρηση κάτω από τις 50,0 μονάδες υποδεικνύει συρρίκνωση.

Τόσο η παραγωγή όσο και οι νέες παραγγελίες αναπτύχθηκαν με χαμηλότερο ρυθμό τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο με τη ζήτηση από τον δημόσιο τομέα να αποδυναμώνεται σημαντικά, όπως έδειξε η έρευνα. Και, μετά τη ραγδαία πτώση τον Ιούνιο σε σχέση με το Μάιο, ο υποδείκτης της εμπιστοσύνης ήταν πιο σταθερός τον Ιούλιο αν και πλέον βρίσκεται πολύ χαμηλότερο σε σχέση με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο της έρευνας.

"Ο PMI υπηρεσιών αυτού του μήνα αναμφισβήτητα θα δημιουργήσει ερωτήματα για το αν η οικονομική ανάκαμψη έχει αρχίσει να χάνει την ορμή της", δήλωσε ο David Noble, διευθύνων σύμβουλος του CIPS. "Η διαπίστωση ότι οι περικοπές δαπανών του δημόσιου τομέα έχουν τόσο άμεσο αντίκτυπο στον κλάδο και τόσο γρήγορα είναι ανησυχητική καθώς ο μεγαλύτερος όγκος των περικοπών δεν έχει ακόμα περάσει στην οικονομία. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν ο ιδιωτικός τομέας θα μπορέσει να καλύψει τα κενά που αφήνει το δημόσιο", σημείωσε.

source: capital.gr

No comments:

Share |