Wednesday, August 4, 2010

Βρετανία: Απροσδόκητη αύξηση των τιμών κατοικιών τον Ιούλιο


Βρετανία: Απροσδόκητη αύξηση των τιμών κατοικιών τον Ιούλιο


Λονδίνο (Dow Jones)- Οι βρετανικές τιμές κατοικίας αυξήθηκαν απροσδόκητα τον Ιούλιο, ωστόσο η μεταβλητότητα που έχει γίνει αισθητή στις τοπικές τιμές κατοικιών φέτος, υποδηλώνει πως πιθανότατα θα τελειώσουν το 2010 στο ίδιο επίπεδο περίπου που άρχισαν, δηλώνει το πιστωτικό ίδρυμα ενυπόθηκων δανείων Halifax.

Ο δείκτης τιμών κατοικιών Halifax αυξήθηκε 0,6% τον Ιούλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στη μέση τιμή των 167.425 στερλίνων, αφού είχε υποχωρήσει 0,6% τον Ιούνιο.

Οι οικονομολόγοι περίμεναν ότι οι τιμές των κατοικιών θα υποχωρούσαν 0,3%, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγε το πρακτορείο Dow Jones Newswires..

Η μέση τιμή για το τρίμηνο μέχρι τον Ιούλιο ήταν 4,9% υψηλότερη από την αντίστοιχη περίοδο του 2009, σημειώνοντας πτώση από την ετήσια άνοδο 6,3% τον Ιούνιο.

«Το μεικτό μοντέλο των μηνιαίων ανόδων και πτώσεων τους επτά μήνες του έτους είναι συμβατό με την επιβράδυνση της αγοράς», σχολίασε ο Martin Ellis, ο οικονομολόγος στον κλάδο των κατοικιών για τη Halifax.

«Είναι επίσης αντίστοιχο με την άποψη ότι οι τιμές των κατοικιών θα είναι κατά πολύ αμετάβλητες το 2010 ως σύνολο».

Οι βρετανικές τιμές κατοικίας οδηγήθηκαν υψηλότερα το 2009 παρά το αδύναμο καθεστώς της οικονομίας, εξαιτίας της έλλειψης ακίνητης περιουσίας για πώληση.

Η αύξηση στις τιμές των κατοικιών που έρχονται στην αγορά, έχει βοηθήσει στην επανεξέταση της ισορροπίας μεταξύ αγοραστών και πωλητών φέτος, αν και το χαμηλό επίπεδο των επιτοκίων και η οικονομική ανάκαμψη, συνεχίζουν να υποστηρίζουν τη ζήτηση, τόνισε ο Ellis.


source: capital.gr

No comments:

Share |