Monday, July 5, 2010

Βρετανία: Χειρότερος των εκτιμήσεων ο PMI υπηρεσιών Ιουνίου


Βρετανία: Χειρότερος των εκτιμήσεων ο PMI υπηρεσιών Ιουνίου


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Ο βρετανικός τομέας υπηρεσιών συνέχισε να αναπτύσσεται τον Ιούνιο αν και με βραδύτερο ρυθμό σε σχέση με το Μάιο, καθώς υποχώρησαν οι νέες εργασίες και η εμπιστοσύνη, όπως έδειξαν τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ο δείκτης PMI των υπηρεσιών υποχώρησε στις 54,4 μονάδες τον Ιούνιο από 55,4 μονάδες το Μάιο, όπως ανακοίνωσαν ο ερευνητικός όμιλος Markit και το Chartered Institute of Purchasing & Supply.

Τα στοιχεία ήταν χειρότερα των εκτιμήσεων, με τους αναλυτές σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires να τοποθετούν τον δείκτη στις 55,0 μονάδες.

Ένδειξη πάνω από τις 50,0 μονάδες υποδεικνύει ανάπτυξη του κλάδου, ενώ κάτω από το συγκεκριμένο μέγεθος υποδεικνύει συρρίκνωση του κλάδου.

"Τα στοιχεία του Ιουνίου δίνουν μια ανησυχητική εικόνα για τον βρετανικό κλάδο υπηρεσιών καθώς η εμπιστοσύνη γνώρισε σημαντικό πλήγμα από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για περικοπές των δαπανών", δήλωσε ο David Noble, διευθύνων σύμβουλος του CIPS".

Οι υπεύθυνοι παραγγελιών εξέφρασαν μεγάλη ανησυχία για το ενδεχόμενο οι περικοπές στον προϋπολογισμό και η αύξηση του ΦΠΑ να κλίνουν τη ζυγαριά και να ενισχύσουν την πιθανότητα νέας ύφεσης της βρετανικής οικονομίας", σημείωσε. he said.

Ο δείκτης εμπιστοσύνης κατέγραψε τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση στα 14 χρόνια που πραγματοποιείται η έρευνα, μετά τις ανακοινώσει του υπουργού Οικονομικών για μεγάλες περικοπές στον έκτακτο προϋπολογισμό.

source: capital.gr

No comments:

Share |