Saturday, July 10, 2010

Χ.Α.: Εβδομαδιαία κέρδη 5,27%


Χ.Α.: Εβδομαδιαία κέρδη 5,27%

Με θετικό πρόσημο έκλεισε την εβδομάδα ο γενικός δείκτης τομών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 1.527,62 μονάδες, καταγράφοντας μικρή άνοδο της τάξης του 0,17%. Σε εβδομαδιαία βάση ο δείκτης σημείωσε κέρδη 5,27%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 88,78 εκατ. ευρώ.

«Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια θετική τάση στην αγορά η οποία

συνεχίστηκε και στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης», δήλωσε στο Reuters ο Νίκος Γαλούσης επικεφαλής στην Κάππα Χρηματιστηριακή.

Όπως πρόσθεσε, «στο τελευταίο διάστημα της συνεδρίασης είχαμε κάποιες ρευστοποιήσεις και απώλειες για τις κυπριακές τράπεζες μετά την αύξηση κεφαλαίου από την Κύπρου».

Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου υποχώρησε 5,56% στα 3,4 ευρώ μετά τα νέα ότι σχεδιάζει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, ύψους έως 345 εκατ. ευρώ, ενώ και η Marfin Popular Bank απώλεσε 4,40%.

Ειδικότερα, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 0,16%. Αντίθετα, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης υποχώρησαν κατά 0,30% και κατά 0,64%, αντίστοιχα.

Απώλειες ύψους 0,69% παρουσίασε ο επιμέρους δείκτης των τραπεζών, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί ενόψει των stress tests των τραπεζών.

Ενδεικτικά, πτώση 0,68% σημείωσε η μετοχή της Alpha Bank [ACBr.AT] , ενώ κατά 0,83% και κατά 1,42% ενισχύθηκαν οι μετοχές της Εθνικής και της Eurobank [EFGr.AT] , αντίστοιχα.

Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 84 κατέγραψαν άνοδο, 89 υποχώρησαν και 50 παρέμειναν αμετάβλητες.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |