Friday, June 4, 2010

Σε απόσταση αναπνοής από τα $1,20 το ευρώ


Σε απόσταση αναπνοής από τα $1,20 το ευρώ


Νέο χαμηλό τεσσάρων ετών έναντι του δολαρίου καταγράφει το ευρώ, καθώς το «φάντασμα» της κρίσης χρέους συνεχίζει να πλανάται πάνω από την Ευρώπη, ενώ οι ανησυχίες για την οικονομική κατάσταση των ισπανικών τραπεζών αυξάνονται. Σε ιστορικό χαμηλό έναντι του ελβετικού φράγκου, εικασίες για νέα παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας.

Το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα έχει σημειώσει πτώση της τάξης του 15% έναντι του δολαρίου από την αρχή του έτους, καταγράφοντας αλλεπάλληλα χαμηλά τεσσάρων ετών τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι ανησυχίες για την Ευρωζώνη μοιάζουν ατελείωτες. Οι επενδυτές πλέον ανησυχούν ότι η Ουγγαρία θα είναι η επόμενη χώρα στην οποία θα εξαπλωθεί η κρίση χρέους.

Στις συναλλαγές της Παρασκευής, το ευρώ διαπραγματεύεται στα 1,2031 δολάρια σημειώνοντας πτώση 1,06%, έχοντας νωρίτερα βρεθεί ακόμη και στα 1,2017 δολάρια.

Πτωτικές είναι οι τάσεις του ευρώ και έναντι των υπόλοιπων βασικών νομισμάτων, καθώς διαπραγματεύεται κοντά σε χαμηλά ημέρας τόσο έναντι της στερλίνας, στις 0,8280 στερλίνες, όσο και έναντι του ιαπωνικού γεν στα 110,860 γεν με πτώση 1,53%.

Εξάλλου, το ευρώ κατέγραψε ιστορικό χαμηλό έναντι του ελβετικού φράγκου στα 1,3975 φράγκα, πυροδοτώντας εικασίες για νέα παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας στην αγορά συναλλάγματος. Ωστόσο η τράπεζα αρνείται να σχολιάσει το θέμα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Dow Jones Newswires.

Για κατοχύρωση κερδών υπό το φόβο των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ κάνουν λόγο οι αναλυτές, ενώ η BNP Paribas τοποθετεί το ευρώ μεταξύ 1,2145-1,2350 δολάρια σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

source: capital.gr

No comments:

Share |