Friday, May 28, 2010

ΗΠΑ: Αμετάβλητες τον Απρίλιο οι καταναλωτικές δαπάνες, αύξηση στο εισόδημα


ΗΠΑ: Αμετάβλητες τον Απρίλιο οι καταναλωτικές δαπάνες, αύξηση στο εισόδημα

Αύξηση ανάλογη των εκτιμήσεων σημείωσε τον Απρίλιο το προσωπικό εισόδημα των Αμερικανών καταναλωτών, ενώ οι καταναλωτικές δαπάνες παρέμειναν αμετάβλητες σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Ειδικότερα, οι καταναλωτικές δαπάνες παρέμειναν αμετάβλητες τον περασμένο μήνα μετά από αύξηση 0,6% το Μάρτιο, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία. Το εισόδημα σημείωσε άνοδο 0,4% καθώς σταδιακά βελτιώνεται η εικόνα στην αμερικανική αγορά εργασίας, ενώ την ίδια στιγμή ο πληθωρισμός παραμένει χαμηλός.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση του εισοδήματος κατά 0,4% και των δαπανών κατά 0,1%.

Ο βασικός δείκτης για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης, που δεν περιλαμβάνει τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας λόγω των απότομων διακυμάνσεων που σημειώνουν, σημείωσε άνοδο 0,1% τον Απρίλιο, ενώ σε ετήσια βάση διαμορφώνεται στο 1,2%.

Το αμερικανικό υπουργείο αναθεώρησε παράλληλα ανοδικά τα στοιχεία του Μαρτίου σημειώνοντας ότι το εισόδημα αυξήθηκε 0,4%. Αρχικά το εισόδημα είχε ανακοινωθεί στο +0,3%.

source: capital.gr

No comments:

Share |