Friday, May 28, 2010

Κέρδη στην Ασία, πιο κοντά στις 20.000 μονάδες ο Hang Seng


Κέρδη στην Ασία, πιο κοντά στις 20.000 μονάδες ο Hang Seng

Σε θετικό έδαφος για τρίτη διαδοχική ημέρα διατηρήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, ωθούμενα από την «απογείωση» της Wall Street και το +2,8% του Dow. Οι αποπληθωριστικές τάσεις καλά κρατούν στην Ιαπωνία, ενώ οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου «ανεβάζουν ταχύτητα» και υποχρεώνουν τον Hang Seng να βρεθεί ακόμη πιο κοντά στο επίπεδο ορόσημο των 20.000 μονάδων.

«Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει πλέον όλα τα άσχημα νέα», σχολιάζει στο Bloomberg ο Ayako Sera της Sumitomo Trust & Banking Co. «Οι μετοχές είναι υποτιμημένες, παίρνοντας ως δεδομένο ότι τα προβλήματα της Ευρώπης δεν θα εξαπλωθούν στην παγκόσμια οικονομία».

Στα μάκρο της ημέρας, οι αποπληθωριστικές τάσεις καλά κρατούν στην Ιαπωνία, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών και Επικοινωνιών της χώρας, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο -1,5% τον Απρίλιο. Παράλληλα, ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι οι συνθήκες παραμένουν εύθραυστες στις καταναλωτικές δαπάνες, ενώ οι συνθήκες στην αγορά εργασίας επιδεινώνονται.

Πιο αναλυτικά, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές φρέσκων τροφίμων, μειώθηκε σε ποσοστό 1,5% έναντι τυης αντίστοιχης περσινής περιόδου, ενώ το Μάρτιο είχε σημειώσει πτώση 1,2%.

Το ποσοστό των ανέργων αυξήθηκε στο 5,1% τον Απρίλιο, από 5% τον αμέσως προηγούμενο μήνα, καθώς μειώθηκε ο αριθμός των απασχολούμενων. Ταυτόχρονα, μειώθηκαν οι δαπάνες των νοικοκυριών κατά 0,7% σε ετήσια βάση και πραγματικούς όρους, ενώ επιδεινώθηκαν τα εισοδήματα, όπως ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο πανασιατικός MSCI Asia Pacific, ενισχύθηκε 1,4% στο Τόκιο, οδεύοντας στο μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τις 7 Απριλίου.

Στο Τόκιο ο Nikkei σημειώνει άνοδο 1,28% ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 9.762,98 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix ενισχύεται σε ποσοστό 0,99%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύεται 1,77%, ενώ αρνητικά πρόσημα εμφανίζουν οι χρηματιστηριακοί δείκτες της ηπειρωτικής Κίνας.

Ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,25% και ο Shenzhen Composite υποχωρεί οριακά κατά 0,04%. Ο ευρύτερος CSI 300 καταγράφει πτώση 0,53%.

Ο δείκτης Kospi, στη Νότια Κορέα σημειώνει άνοδο 0,95%, ενώ ο δείκτης Taiex στην Ταϊβάν ενισχύεται κατά 0,72%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX200 καταγράφει κέρδη 1,79%, ενώ στη νέα Ζηλανδία ο NZX 50 κερδίζει 0,43%.

Στην Ινδία ο δείκτης Sensex κινήθηκε ανοδικά σε ποσοστό 0,62%, ενώ ο Strait Times στη Σιγκαπούρη σημείωσε κέρδη 1,62%.

source: capital.gr

No comments:

Share |