Saturday, May 22, 2010

Ζημίες - ρεκόρ η BA


Ζημίες - ρεκόρ η BA


Ακόμη ένας μεγάλος ευρωπαϊκός αερομεταφορέας, η British Αirways, ανακοίνωσε ετήσιες ζημίες- ρεκόρ. Η βρετανική εταιρεία ευελπιστεί πάντως ότι στο τρέχον οικονομικό έτος θα επιστρέψει έστω και οριακά στην κερδοφορία.

Το έτος, που έληξε στις 31 Μαρτίου, και εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών, η BA εμφάνισε καθαρές ζημίες ύψους 425 εκατ. στερλινών και προ φόρων ζημίες ύψους 531 εκατ. στερλινών (609 εκατ. ευρώ)- τις υψηλότερες στην ιστορία της. Ένα χρόνο νωρίτερα είχε έρθει αντιμέτωπη με καθαρές ζημίες 358 εκατ. στερλινών. Τα ετήσια έσοδα του βρετανικού αερομεταφορέα σημείωσαν πτώση 11,1% στα 7,99 δισ. στερλίνες.

«Ηταν η δεύτερη διαδοχική χρονιά, κατά την οποία ερχόμαστε αντιμέτωπη με ζημίες- ρεκόρ. Παρόλα αυτά είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι καταφέραμε να μειώσουμε τα κόστη μας κατά 1 δισ. στερλίνες» σχολίασε ο πρόεδρος της BA, Μάρτιν Μπρούτον.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η BA στη δημοσιότητα, το οικονομικό έτος 2009/10 περιέκοψε 3.800 θέσεις εργασίας ή περίπου το 9,4% του συνολικού ανθρώπινου δυναμικού της. Από το Σεπτέμβριο του 2008 έχει καταργήσει περισσότερες από 6.000 θέσεις εργασίας.

Η βρετανική εταιρεία, που είναι σε διαδικασία συγχώνευσης με την ισπανική Iberia, προωθεί ένα σχέδιο περαιτέρω περικοπών κόστους, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων την υπαγωγή εργαζομένων σε καθεστώς ημιαπασχόλησης. Το συνδικάτο Unite, που εκπροσωπεί τα πληρώματα θαλάμου επιβατών, έχει προαναγγείλει δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις από την ερχόμενη εβδομάδα ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |