Saturday, April 10, 2010

Wall: Προβλέψεις για αύξηση κερδών α΄3μήνου 37%


Wall: Προβλέψεις για αύξηση κερδών α΄3μήνου 37%



Τα κέρδη των αμερικανικών επιχειρήσεων πιθανότατα θα ξεπεράσουν τις προβλέψεις των αναλυτών και στο α΄τρίμηνο, αν και το πρόσφατο χρηματιστηριακό ράλι τιμών δείχνει ότι οι επενδυτές περιμένουν πολλά από τις εταιρίες κι έχουν ήδη προεξοφλήσει τα κέρδη.

Σύμφωνα με τις επικρατούσα πρόβλεψη μεταξύ των αναλυτών, οι εταιρίες του Standard & Poor's 500 στο α΄τρίμηνο προβλέπεται να εμφανίσουν αύξηση κερδών 36,8% σε σχέση με το α΄3μηνο 2009.

Θα είναι το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο ανάπτυξης κερδών σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την έρευνα της Thomson Reuters. Η αύξηση κερδών του δ΄τριμήνου 2009 ήταν η πρώτη αύξηση σε ετήσια βάση από το β΄τρίμηνο του 2007.

«Θα έχουμε έναν σημαντικό αριθμό θετικών εκπλήξεων στα αποτελέσματα, τονίζει ο κ. Fred Dickson, της D.A. Davidson. «Εχουμε καλυτέρευση στα οικονομικά δεδομένα μεγαλύτερη απ’όσο περιμέναμε, και αυτό θα μεταδοθεί κάπως στην βελτίωση της κερδοφορίας.»

Οι επενδυτές αγωνιούν βέβαια να δουν κατά πόσον οι θετικές εκπλήξεις θα είναι αρκετά θετικές ώστε να ωθήσουν το χρηματιστήριο ακόμη υψηλότερα. Ο δείκτης S&P 500 στο αμερικανικό χρηματιστήριο έχει ανακάμψει 75,4% από το χαμηλό του Μαρτίου 2009.


Όμως αναλυτές πιστεύουν σε σε ένα βαθμό ο ενθουσιασμό για τα τριμηνιαία κέρδη έχει ήδη προεξοφληθεί στις τιμές των μετοχών.

Υπενθυμίζεται ότι η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων α΄τριμήνου μπαίνει σε εντατικό ρυθμό από την ερχόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη.

source: euro2day.gr

No comments:

Share |