Saturday, January 9, 2010

Εκκαθάριση στη Saab


Εκκαθάριση στη Saab

Η GM προειδοποίησε χθες για «δύσκολους καιρούς» τους εργαζομένους όλων των ευρωπαϊκών μονάδων της, ενώ ανακοίνωσε ότι αρχίζει η εκκαθάριση της Saab- σε μία κίνηση, που πυροδότησε έντονες αντιδράσεις.

Η ελπίδα πάντως για τη σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει χαθεί, καθώς η μητρική εταιρεία εξετάζει παράλληλα μία σειρά από προσφορές, που κατατέθηκαν λίγο πριν την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας.

Σε ανακοίνωσή της η GM γνωστοποιεί ότι η AlixPartners θα αναλάβει την εποπτεία της εκκαθάρισης της Saab, μίας διαδικασίας που όπως επισημαίνεται θα διαρκέσει αρκετούς μήνες.

«Όσο η διαδικασία εξελίσσεται, θα αποτιμήσουμε και τις προσφορές που έχουμε στα χέρια μας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Για ανεύθυνη κίνηση έκαναν λόγο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της δοκιμαζόμενης αυτοκινητοβιομηχανίας, τονίζοντας ότι δεν είναι λογικό η GM να κινείται ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις: προς την εκκαθάριση και προς την πώληση.

Η Saab ελπίζει σε θετική λύση. Και αυτή ίσως τελικά να είναι «υψηλών ταχυτήτων».

Ο επικεφαλής των αγώνων Formula 1, Μπέρνι Έκλεστον, διεκδικεί την εξαγορά της σε συνεργασία με τη λουξεμβουργιανή εταιρία ιδιωτικών επενδύσεων Genii Capital, η οποία πρόσφατα επένδυσε στην ομάδα της Renault στην F1.

Νέα βελτιωμένη προσφορά όμως παρουσίασε και η ολλανδική εταιρεία κατασκευής αγωνιστικών αυτοκινήτων Spyker. Σουηδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η GM έχει λάβει και τρίτη προσφορά από σουηδική κοινοπραξία, στην οποία λέγεται ότι περιλαμβάνονται πρώην στελέχη της MAN και Scania

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της GM Europe σε μήνυμα του προς τους εργαζομένους της γερμανικής Opel και της βρετανικής Vauxhall τόνισε ότι υπάρχουν αρκετές ακόμη προκλήσεις, που θα πρέπει να ξεπεραστούν.

«Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ράιλι.

naftemporiki

No comments:

Share |