Sunday, December 20, 2009

Ντουμπάι: Πιθανή «μεσοπρόθεσμη» αποπληρωμή των δανείων


Ντουμπάι: Πιθανή «μεσοπρόθεσμη» αποπληρωμή των δανείων


Στην αποπληρωμή όλων των χρεών του προς τις τράπεζες ενδεχομένως να προχωρήσει η Dubai World, σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής εφημερίδας The National.

Επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές, η εφημερίδα αναφέρει ότι δύο αξιωματούχοι του Ντουμπάι, ο Σείχ Αχμεντ μπιν Σαέντ Αλ Μακτούμ, συγγενής του κυβερνήτη του εμιράτου και επικεφαλής της Ανώτερης Οικονομικής Επιτροπής του Ντουμπάι, και ο Μοχάμεντ αλ Σαϊμπανί, αναπληρωτής κυβερνήτης του εμιράτου, συζήτησαν «το ενδεχόμενο μίας μεσοπρόθεσμης» αποπληρωμής όλων των τραπεζικών δανείων.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι βρετανικές τράπεζες μεταξύ των οποίων η RBS, η Standard Chartered, η Lloyds και η HSBC είναι η μεγαλύτερη ομάδα ξένων πιστωτών που έχουν εκτεθεί στην χρηματοπιστωτική κρίση που πλήττει το Ντουμπάι.

Στόχος του εμιράτου είναι να επιτύχει μία συμφωνία με τις τράπεζες, η οποία δεν θα έχει αρνητικές συνέπειες για τις μελλοντικές επενδύσεις και δεν θα αυξήσει το κόστος του χρήματος για το ίδιο το Ντουμπάι και τους οικονομικούς θεσμούς του.

Αύριο η Dubai World αναμένεται να έχει την πρώτη επίσημη συνάντηση στον Κόλπο με πιστωτές και να ζητήσει πάγωμα των υποχρεώσεών της.

naftemporiki

No comments:

Share |