Sunday, November 22, 2009

«Αναπόφευκτο το κλείσιμο εργοστασίων του ομίλου Fiat»


«Αναπόφευκτο το κλείσιμο εργοστασίων του ομίλου Fiat»


«Αναπόφευκτο» είναι σύμφωνα με τον επικεφαλής του ομίλου Fiat Σέρτζιο Μαρτσιόνε, το κλείσιμο ορισμένων από τα εργοστάσια της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ιταλία εξαιτίας της ραγδαίας μείωσης στις πωλήσεις οχημάτων.


Οπως επεσήμανε ο Μαρτσιόνε, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να λειτουργούν και τα έξι εργοστάσια που διατηρεί η FIAT στη χώρα, ούτε αυτή η στρατηγική επιλογή θα υπάκουε στη «βιομηχανική λογική».


Εκτιμάται ότι ένα από τα εργοστάσια που θα κλείσουν θα είναι αυτό της Σικελίας, παρά την προσφορά από μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης να διατεθούν 400 εκατ. ευρώ για τη διάσωση και τη συνέχιση λειτουργίας του.


«Έχουμε έξι εργοστάσια στην Ιταλία και παράγουμε συνολικά την ίδια ποσότητα [οχημάτων] που παράγει ένα εργοστάσιο στη Βραζιλία», σημείωσε ο επικεφαλής της FIAT.


Ο Μαρτσιόνε σχεδιάζει να συζητήσει τον Δεκέμβριο τα σχέδιά του για την αναδιοργάνωση της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας με τον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Όπως εκτικά η FIAT «δεν θα χρειαστεί άλλες συμμαχίες», καθώς η νέα της σχέση με την Chrysler των ΗΠΑ θεωρείται επαρκής.

Επίσης, όπως έκανε γνωστό, οι πωλήσεις αυτοκινήτων για το μήνα Νοέμβριο βρίσκονται στο αναμενόμενο επίπεδο και επιβεβαίωσε τις προβλέψεις για τις πωλήσεις του ομίλου το τρέχον έτος.

naftemporiki

No comments:

Share |