Saturday, October 3, 2009

Πώληση της βρετανικής μονάδας σχεδιάζει η EDF

Πώληση της βρετανικής μονάδας σχεδιάζει η EDF


Το μεγαλύτερο δίκτυο ηλεκτροδότησης της Βρετανίας έχει η EDF Energy.

Αγοραστή για τη βρετανική μονάδα της EDF Energy αναζητεί η γαλλική επιχείρηση EDF.

Η μεγαλύτερη παραγωγός πυρηνικής ενέργειας στον κόσμο ανακοίνωσε χθες ότι σχεδιάζει εδώ και μήνες την πώληση της βρετανικής της μονάδας και ελπίζει να καταλήξει σε μία συμφωνία εντός του πρώτου τριμήνου του 2010.

«Έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κάποιες πλευρές, αλλά δεν υπάρχει κάτι επίσημο, που μπορούμε να ανακοινώσουμε» δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Ντάνιελ Κάμους.

Η EDF Energy διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο ηλεκτροδότησης της Βρετανίας και καλύπτει τις ανάγκες οχτώ εκατομμυρίων νοικοκυριών. Η γαλλική κρατικά ελεγχόμενη επιχείρηση εκτιμά ότι η πώληση της μπορεί να αποφέρει περισσότερα από 4 δισ. ευρώ και να τη βοηθήσει να καλύψει μεγάλο μέρος των χρεών της. Συνολικά η EDF σχεδιάζει να ρευστοποιήσει στοιχεία ενεργητικού αξίας 5 δισ. ευρώ έως τα τέλη του 2010.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρέη της εταιρείας διογκώθηκαν από τα 16,3 δισ. ευρώ το 2007 στα 24,5 δισ. ευρώ στο τέλος του 2008, μετά και την εξαγορά της βρετανικής επιχείρησης πυρηνικής ενέργειας British Energy έναντι 13,5 δισ. ευρώ. Η EDF έχει ήδη πωλήσει μερίδιο 20% της British Energy στην Centrica έναντι 2,6 δισ. ευρώ.

naftemporiki

No comments:

Share |