Saturday, September 5, 2009

Τελεσίγραφο στην General Motors για την Opel

Τελεσίγραφο στην General Motors για την Opel

Η γερμανική κυβέρνηση ασκεί εντονότερες πιέσεις στην General Motors ώστε να επιλέξει έναν αγοραστή για την Opel, με τον υπουργό Οικονομίας της χώρας, Καρλ-Θέοντορ τσου Γκούτεμπεργκ, να επιθυμεί μια οριστική απόφαση επί του ζητήματος την επόμενη εβδομάδα.


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Καρλ-Θέοντορ τσου Γκούτεμπεργκ.
Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι ARD, ο κ. τσου Γκούτεμπεργκ τόνισε ότι υπάρχουν προσφορές για την Opel έτοιμες να υπογραφούν και ότι έχει έρθει ο καιρός για την GM -μητρικό όμιλο της Opel- να υποχωρήσει.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει δυσαρεστηθεί από τη στάση της GM στο ζήτημα πώλησης της Opel, ενώ έχει δείξει σαφή προτίμηση προς την προσφορά που έχει καταθέσει η καναδική εταιρεία ανταλλακτικών Magna. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ορισμένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της GM θέλουν να κρατήσουν την Opel στον όμιλο και, εφόσον αυτή η λύση αποδειχθεί ότι δεν είναι βιώσιμη, να πωλήσουν τις δραστηριότητές της στη βελγική RHJ International.

Από την πλευρά της, η γερμανική κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι θα χορηγήσει οικονομική βοήθεια στην Opel μόνο εφόσον η GM επιλέξει τη Magna. Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Westdeutsche Allgemeine Zeitung», η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι θεωρεί πως η Opel θα διαχωρισθεί από τις δραστηριότητες του ομίλου GM. «Δεν έχουμε κάποια ένδειξη ότι η GM διαφωνεί με τη λύση που περιλαμβάνει τη συμμετοχή ενός επενδυτή για την Opel», τόνισε η κ. Μέρκελ.


naftemporiki

No comments:

Share |