Saturday, August 22, 2009

Σε υψηλά έτους η Wall- Κέρδη ανω του 2% στην Ευρώπη

Σε υψηλά έτους η Wall- Κέρδη ανω του 2% στην Ευρώπη

Αλμα σημείωσε η Wall, καθώς ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,67% στις 9.505,73 μονάδες, ο Nasdaq κέρδισε 1,59% στις 2.020,9 μονάδες και ο S&P 500 βρέθηκε στις 1.026,13 μονάδες με κέρδη 1,86%. Ίδιο το κλίμα και στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, αφού στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,98% στις 4.850,89 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε κέρδη 2,86% στις 5.462,74 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε άνοδο 3,15% στις 3.615,81 μονάδες. Στα «ύψη» η Wall Street

Αλμα σημείωσαν οι δείκτες στη Wall Street, για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, στον απόηχο των καλύτερων των αναμενομένων εταιρικών αποτελεσμάτων, και της αύξησης των πωλήσεων των υφιστάμενων κατοικιών τον Ιούλιο.

Σε επίπεδο εβδομάδας οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν με σημαντικά κέρδη. Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 2%, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 2,2% και ο Nasdaq ολοκλήρωσε με ανοδο 1,8%.

Στο +16% βρέθηκε η Salesforce.com, η οποία ανακοίνωσε κέρδη δευτέρου τριμήνου στα 21,2 εκατ. δολάρια και στα 17 cents ανά μετοχή, ενώ ο αναλυτές ανέμεναν 15 cents.

Κέρδη και για τις πετρελαϊκές εταιρείες, καθώς το αργό έχει αναρριχήθηκε κοντά στα 74 δολάρια το βαρέλι. Η ConocoPhillips ενισχύθηκε κατά 2,3% και η Exxon Mobil κατά 1,8%.

Ανοδο 7,2% σημείωσαν οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, διαμορφωμένες στο ετήσια προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,24 εκατ, ήτοι το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2007, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Ιδιοκτητών της χώρας.

Αυτή η αύξηση ήταν τέταρτη κατά σειρά, ήτοι η μεγαλύτερη από το 2004. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση της τάξεως των 5 εκατ., σχετικά με τον Ιούνιο που είχαν διαμορφωθεί στα 4,89 εκατ. Τα αποθέματα υφιστάμενων κατοικιών αυξήθηκαν κατά 7,3% στα 4,09 εκατ. τον Ιούλιο.

Μετά την ανακοίνωση των πωλήσεων των υφιστάμενων κατοικιών, ο ευρύτερος κλάδος που δραστηριοποιείται στο χώρο σημείωσε κέρδη. Η General Electric κέρδισε 2,8%, ενώ στο 3,6% βρέθηκε και η κατασκευαστική Lennar.

Κέρδη 2,9% σημείωσε και η Gap, αλυσίδα ενδυμάτων, η οποία ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου, μειώνοντας το κόστος λειτουργίας και τον όγκο των αποθεμάτων που διατηρούσε.

Σημαντική επίδραση στη διαμόρφωση των τιμών είχαν και οι δηλώσεις του προέδρου της Fed, B. Bernanke, ο οποίος μίλησε για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Ήδη έχει αρχίσει η ανάκαμψη από την ύφεση, δήλωσε ο πρόεδρος της Ben Bernanke, ύστερα από την «επιθετική» δράση που έλαβαν κυβέρνηση και κεντρικές τράπεζες ενάντια στην κρίση. Μιλώντας στο ετήσιο συμπόσιο της Fed στο Κάνσας, ο Bernanke ανέφερε ότι πέρσι γνωρίσαμε μια κατακόρυφη πτώση της οικονομικής δραστηριότητας και στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, ενώ οι προσδοκίες για επαναφορά της οικονομίας σε σύντομο χρονικό διάστημα φαίνονταν μικρές. Το τελευταίο διάστημα, ο πλανήτης βίωσε τη σφοδρότερη χρηματοοικονομική κρίση μετά τη Μεγάλη Ύφεση, πρόσθεσε ο Bernanke, επισημαίνοντας ότι αυτή η κρίση οδήγησε, με τη σειρά της, σε βαθιά διεθνή ύφεση, από την οποία τώρα μόλις αρχίζουμε να βγαίνουμε.

Ράλι στην Ευρώπη

Κέρδη που ξεπέρασαν το 2% σημείωσαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, οδηγώντας το δείκτη Dow Jones Stoxx 600 σε υψηλά έντεκα μηνών, στον απόηχο της ανόδου αφενός του δείκτη υπηρεσιών της Γερμανίας και αφετέρου του δείκτη μεταποίησης στη Γαλλία.

Αλμα σημείωσαν οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, σε επίπεδο εβδομάδας, καθώς ο δείκτης FTSE ενισχύθηκε κατά 2,90%, ο DAX σημείωσε κέρδη 3,44% και στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε άνοδο 2,89%

Κέρδη της τάξεως του 6,1% σημείωσε η UBS, διευρύνοντας τα κέρδη της από το χθεσινό ράλι του 4,5%, ύστερα από την ανακοίνωση ότι η Ελβετία πουλά την μονάδα που κατείχε έναντι 16,50 φράγκων τη μετοχή.

Κέρδη 2,4% σημείωσε ο δείκτης Dow Jones Stoxx 600 στις 235,2 μονάδες στην κεφαλαιαγορά του Λονδίνου. Τη μεγαλύτερη ανοδο στον δείκτη Stoxx 600 την κατέγραψε η Piraeus Bank η οποία σημείωσε κέρδη της τάξεως του 14%, μετά την αύξηση κατά 17% των εκτιμήσεων από την JPMorgan σχετικά με την τιμή της μετοχής, την οποία και τοποθέτησε στα 17 ευρώ. Στο +4,9% βρέθηκε και η National Bank of Greece και στο +9,3% η EFG Eurobank Ergasias.

Στο +6,4% βρέθηκε η Maersk, στον απόηχο της ανάκαμψης που σημειώνει το παγκόσμιο εμπόριο, ο κλάδος δηλαδή που δραστηριοποιείται η εταιρεία. Επιπλέον, η Maersk, αν και σημείωσε ζημιές το πρώτο εξάμηνο του έτους, τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλύτερα των αναμενομένων.

Η αναβάθμιση της σύστασης της σε «buy» από «underperform» από την Bank of America, οδήγησε την Intertek να κλείσει ανοδικά κατά 2,9%.

Αλμα 20% σημείωσε η Rightmove, το μεγαλύτερο site real estate στη Μ. Βρετανία, αφού σημείωσε πτώση των κερδών το πρώτο εξάμηνο του έτους μόλις 3,3%.

Κέρδη 6,2% σημείωσε και η Alstom, αφού, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το China Business News, η εταιρεία συμφώνησε με την κυβέρνηση της Κίνας να φτιάξει τους υπόγειους σιδηροδρόμους σε 22 πόλεις έναντι του ποσού των 129 δισ. δολαρίων.

Στα μακροοικονομικά αποτελέσματα της ημέρας, στις 50 μονάδες βρέθηκε ο σύνθετος δείκτης PMI στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο, από εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 48,3 μονάδες. Στη Γαλλία, ο δείκτης PMI ανέβηκε στο 50,2% τον Αύγουστο, από 48,1% τον Ιούλιο. Ο δείκτης διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 15 μηνών και ελαφρά πάνω από το 50%, ένα όριο που υποδηλώνει αν ο κλάδος επεκτείνεται ή συρρικνώνεται. Ο δείκτης υπηρεσιών διαμορφώθηκαν στο 48,9 από 45,5%.

Στις 49 μονάδες διαμορφώθηκε ο δείκτης PMI στη Γερμανία τον Αύγουστο από 45,7% τον Ιούλιο. ο δείκτης PMI στις υπηρεσίες διαμορφώθηκε στο 54,1% από 48,1%. Ο σύνθετος δείκτης παραγωγής διαμορφώθηκε σε υψηλά των τελευταίων 15 μηνών, στο 54,2% από 49% τον Ιούλιο.

reporter.gr

No comments:

Share |