Saturday, May 16, 2009

LSE- NYSE: Πρόβλεψη για περισσότερες δημόσιες εγγραφές

LSE- NYSE: Πρόβλεψη για περισσότερες δημόσιες εγγραφές

Ανάκαμψη των δημόσιων εγγραφών, τους επόμενους μήνες, «βλέπουν» τα μεγάλα χρηματιστήρια Ευρώπης και ΗΠΑ, καθώς οι χρηματοοικονομικές αγορές αρχίζουν να σταθεροποιούνται, ενώ οι εταιρείες αναζητούν τρόπους άντλησης κεφαλαίων.

Η Κλάρα Φερς, επικεφαλής του όμιλου LSE, που διαχειρίζεται το χρηματιστήριο του Λονδίνου, τόνισε σε συνέδριο στη Σαγκάη ότι ο αριθμός των ενδιαφερόμενων για δημόσια εγγραφή εταιρειών είναι «πολύ καλός», χωρίς πάντως να αποκαλύψει λεπτομέρειες.

«Υπάρχει η αίσθηση ότι υπάρχουν αρκετές εταιρείες, που περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για εισαγωγή στο χρηματιστήριο, αλλά και αυξημένη ζήτηση εκ μέρους των επενδυτών» επεσήμανε από την πλευρά του στο ίδιο συνέδριο ο διευθύνων σύμβουλος του NYSE Euronext, Ντάνκαν Νιντεράουερ.

Αναφερόμενος, εν τω μεταξύ, στο ενδιαφέρον κινεζικών εταιρειών για εισαγωγή σε αμερικανικά χρηματιστήρια, ο κ. Νιντεράουερ δήλωσε βέβαιος ότι το NYSE Euronext μπορεί να κερδίσει πλειονότητα των εγγραφών αυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street, το Nasdaq [.IXIC] OMX Group εκτιμά ότι 20 κινεζικές εταιρείες θα εγγραφούν σε αμερικανικά χρηματιστήρια τους επόμενους 12 μήνες.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |