Saturday, February 7, 2009

ΗΠΑ - Συμφωνία στην αμερικανική Γερουσία για συμβιβαστικό σχέδιο ενίσχυσης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 780 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΗΠΑ - Συμφωνία στην αμερικανική Γερουσία για συμβιβαστικό σχέδιο ενίσχυσης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 780 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι αμερικανοί γερουσιαστές έφθασαν σε συμφωνία επί σχεδίου ενίσχυσης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 780 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε ο δημοκρατικός γερουσιαστής της Νεμπράσκα Μπεν Νέλσον ενώπιον της Γερουσίας.

"Φθάσαμε σε συμφωνία ανάμεσα σε δημοκρατικούς και ρεπουμπλικάνους επί ενός σχεδίου" που δημιουργεί θέσεις εργασίας και οικονομική ανάπτυξη. Συνολικά το σχέδιο είναι ύψους 780 δισεκατομμυρίων δολαρίων", δήλωσε ο γερουσιαστής και ένας από τους κύριους διαπραγματευτές του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο γερουσιαστής της Νεμπράσκα διευκρίνισε ότι εργάσθηκε με την ρεπουμπλικανή συνάδελφό του Σούζαν Κόλινς, γερουσιαστή του Μέιν, για να φθάσουν σε συμβιβαστική λύση που να είναι αποδεκτή από τους μετριοπαθείς ρεπουμπλικάνους.

Πριν από τον συμβιβασμό και τις περικοπές που αυτός περιλαμβάνει, το σχέδιο ενίσχυσης της αμερικανικής οικονομίας που είχε προταθεί από την κυβέρνηση Ομπάμα ανερχόταν στα 920 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αντιμέτωπος με τη βραδύτητα των διαβουλεύσεων, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υιοθέτησε χθες λιγότερο συμφιλιωτικό τόνο από αυτόν που είχε χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής για να πείσει ορισμένους ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές να υποστηρίξουν το σχέδιό του για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

"Είναι ασυγχώρητο και ανεύθυνο να βρισκόμαστε σε τέτοιο αδιέξοδο και να καθυστερούμε, την ώρα που εκατομμύρια Αμερικανών απολύονται", δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Χθες το απόγευμα αύξησε την πίεση , στέλνοντας στο Καπιτώλιο τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ραμ Εμάνιουελ, ο οποίος δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Εάν το σχέδιο εγκριθεί τελικά από τη Γερουσία , θα πρέπει να προσαρμοσθεί σε αυτό που έχει ήδη υιοθετηθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Το συμβιβαστικό κείμενο που θα προκύψει θα τεθεί σε ψηφοφορία τόσο στην Βουλή όσο και στη Γερουσία.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |