Sunday, January 4, 2009

Στις 7 Ιανουαρίου φέτος η χειμερινή περίοδος των εκπτώσεων

Στις 7 Ιανουαρίου φέτος η χειμερινή περίοδος των εκπτώσεων



Λευκωσία: Αρχίζει στις 7 Ιανουαρίου 2009 η χειμερινή περίοδος εκπτώσεων, μερικές βδομάδες νωρίτερα από ότι προβλέπει ο νόμος περί ξεπουλημάτων (πρώτη Δευτέρα του Φεβρουαρίου). Την τελευταία μέρα του 2008, ο υπουργός Εμπορίου, Αντώνης Πασχαλίδης, εξέδωσε το σχετικό διάταγμα με το οποίο ορίζεται ως ημερομηνία έναρξης της χειμερινής περιόδου των εκπτώσεων η 7η Ιανουαρίου και η ημερομηνία λήξης η 21η Φεβρουαρίου 2009. Τα ξεπουλήματα αφορούν μόνο τα είδη ένδυσης, υπόδησης, οικιακού εξοπλισμό και επίπλων.
Η επίσπευση της επίσημης έναρξης των ξεπουλημάτων κρίθηκε αναγκαία από το Υπουργείο Εμπορίου, έπειτα από την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην εμπορική αγορά, με την ευρεία διαφήμιση εκπτώσεων, κατά κύριο λόγο από πολυκαταστήματα και μεγάλες υπεραγορές, αλλά και μικρομεσαίους καταστηματάρχες, εξελίξεις που προκάλεσαν τις αντιδράσεις της ΠΟΒΕΚ.

Η Ομοσπονδία, για πολλοστή φορά, έστρεψε τα πυρά της κατά των μεγάλων επιχειρηματιών «για την άναρχη κατάσταση στην αγορά». Επικρίσεις που απέρριψαν οι μεγάλοι προτάσσοντας το συμφέρον του αγοραστικού κοινού, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Η επίσπευση της έναρξης των ξεπουλημάτων βρίσκει σύμφωνους τόσο την ΠΟΒΕΚ όσο και τους μεγάλους της αγοράς. Το Υπουργικό Διάταγμα θα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, στην έκδοση της 5ης Ιανουαρίου 2009.

PHILELEFTHEROS

No comments:

Share |