Saturday, October 11, 2008

ΗΠΑ: η General Motors βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Chrysler με στόχο τη συγχώνευση των δύο αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών (δημοσιεύματα).

ΗΠΑ: η General Motors βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Chrysler με στόχο τη συγχώνευση των δύο αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών (δημοσιεύματα).

Η General Motors βρίσκεται εδώ και ένα μήνα σε διαπραγματεύσεις με την Chrysler με αντικείμενο την ενδεχόμενη συγχώνευση δυο εκ των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών στις ΗΠΑ και σε διεθνές επίπεδο, ανέφερε η εφημερίδα The New York Times αργά χθες Παρασκευή.

Σύμφωνα με τους Τάιμς, οι διαπραγματεύσεις δεν θεωρείται βέβαιο ότι θα καρποφορήσουν.

Η εφημερίδα The Wall Street Journal ανέφερε από την πλευρά της ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν ανασταλεί εξ αιτίας της τρέχουσας οικονομικής κρίσης.

Οι Τάιμς, επικαλούμενοι δύο μη κατονομαζόμενες πηγές που παρακολουθούν την διαδικασία εκ του σύνεγγυς, ανέφεραν ότι οι πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας συγχώνευσης είναι "50-50".

Η τιμή των μετοχών της GM μειώθηκε την Παρασκευή ακόμη και στα 4 δολάρια --το χαμηλότερο επίπεδο από το 1949-- εν μέσω φόβων ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση θα ακυρώσει τα σχέδια ανασύνταξής της. Έκλεισε στα 4,89 δολάρια στο NYSE.

Η εταιρία, αλλά και η Ford Motor Co, απέκλεισαν χθες το ενδεχόμενο να ζητήσουν να τεθούν σε καθεστώς προστασίας από χρεοκοπία.

Η ενδεχόμενη συγχώνευση της Τζένεραλ Μότορς με την Κράισλερ, κατά αναλυτές, θα αναδιαμόρφωνε την παραπαίουσα αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, μειώνοντας σε δύο τις "Μεγάλες Τρεις" εταιρίες του Ντητρόιτ.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |