Sunday, September 28, 2008

Μείωσαν τις τιμές αρκετά πρατήρια

Μείωσαν τις τιμές αρκετά πρατήρια

Το 43% των πρατηριούχων υιοθέτησαν τις νέες προτεινόμενες τιμές που ανακοίνωσαν οι εταιρείες πετρελαιοειδών, ενώ ποσοστό 22% εξακολουθεί να πωλεί σε υψηλότερες τιμές από τις προηγούμενες που είχαν προτείνει οι εταιρείες. Αυτό καταδεικνύουν τα στοιχεία του νέου παρατηρητηρίου τιμών σε 200 πρατήρια σε όλη την Κύπρο. Από τα 71 πρατήρια της Πετρολίνα, τα 46 υιοθέτησαν τις νέες προτεινόμενες τιμές στη βενζίνη 95 οκτανίων και στο πετρέλαιο κίνησης.

Στην περίπτωση του πετρελαίου κίνησης τρία πρατήρια πωλούν σε τιμές μεταξύ της νέας προτεινόμενης και της προηγούμενης, δεκατρία με την προηγούμενη προτεινόμενη και τα υπόλοιπα οκτώ σε υψηλότερες τιμές. Στην περίπτωση της ΕΚΟ από τα 58 πρατήρια σε όλη την Κύπρο τα 22 υιοθέτησαν τις νέες προτεινόμενες τιμές της εταιρείας στη βενζίνη 95 και 98 οκτανίων και το πετρέλαιο κίνησης. Από τα 45 πρατήρια της ΕΣΣΟ τα τρία υιοθέτησαν τις μειώσεις που ανακοίνωσε χθες η εταιρεία στα τρία βασικά καύσιμα και άλλα τέσσερα υιοθετούν μερικώς.

Από τα 25 πρατήρια της LUKOIL τα δεκατρία υιοθέτησαν τις μειώσεις που ανακοίνωσε χθες η εταιρεία στα τρία βασικά καύσιμα. Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εμπορίου, χαρακτηρίζει αποσπασματικές τις δηλώσεις της προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Αντιγόνης Παπαδοπούλου, για τις τιμές των καυσίμων στην Κύπρο σε σύγκριση με αυτές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες παρουσιάζουν τη χώρα μας ως την ακριβότερη. «Είναι γεγονός ότι σύμφωνα με το oil bulletin που εκδίδει σε εβδομαδιαία βάση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι τιμές προ φόρων στην Κύπρο είναι πιο ακριβές από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι η δομή και οι εμπορικές πρακτικές της αγοράς πετρελαιοειδών στην Κύπρο, διαφέρουν από τα υπόλοιπα κράτη - μέλη και το στοιχείο αυτό πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη όπως τονίζεται και στο oil bulletin για να έχουν αξιοπιστία οι οποιεσδήποτε συγκρίσεις.


ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

No comments:

Share |