Saturday, August 23, 2008

Στροφή στα μικρά επενδυτικά funds

Στροφή στα μικρά επενδυτικά funds

Σε παράδεισο για τα μικρά επενδυτικά funds αναδεικνύεται η Ευρώπη. Σύμφωνα με στοιχεία της Lipper Feri πολλές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου προσελκύουν ολοένα και περισσότερα μικρά επενδυτικά funds. Από τα 32.000 funds, που ήταν διαθέσιμα στους Ευρωπαίους επενδυτές, το 25% είχαν κεφάλαια κάτω των 10 εκατ. δολαρίων.

Τα στοιχεία βεβαίως διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Για παράδειγμα το ποσοστό των μικρών επενδυτικών κεφαλαίων είναι 32% στην Ισπανία και μόλις 11% στη Βρετανία. Η Lipper Feri επισημαίνει ωστόσο ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών για μικρά funds ενισχύεται τα τελευταία χρόνια σε όλο το μήκος της Ευρώπης.

Όπως εξηγούν οι αναλυτές της εταιρείας παροχής δεδομένων, οι επενδυτές και ιδιαίτερα οι νεοεισερχόμενοι στις αγορές τείνουν να δείχνουν να περισσότεροι εμπιστοσύνη στα επενδυτικά αυτά οχήματα. Το αυξημένο ενδιαφέρον, που προσελκύουν, πάντως δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερες αποδόσεις, επισημαίνει η Lipper Feri. Ανεξάρτητα από την πορεία τους, φαίνεται ωστόσο ότι η Ευρώπη αποτελεί πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξή τους.

Μεγαλύτερη ίσως ακόμη έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι τα μικρότερα επενδυτικά funds αρχίζουν πλέον να αποκτούν και σε περιοχές όπως η Μέση Ανατολή αλλά και η Αφρική.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |