Wednesday, May 21, 2008

Έντονες ανησυχίες για πληθωρισμό δείχνουν τα πρακτικά της Fed

Έντονες ανησυχίες για πληθωρισμό δείχνουν τα πρακτικά της Fed

Η απροθυμία για νέες μειώσεις επιτοκίων στη επόμενη συνάντησή της τον Ιούνιο εκ μέρους της Fed ήταν το συναίσθημα που κυριάρχησε κατά την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, καθώς διάχυτη ήταν η ανησυχία για τις έντονες πληθωριστικές πιέσεις. Σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας, ακόμη και νέα σημάδια οικονομικής επιβράδυνσης δεν θα μπορούσαν να παρακινήσουν τη Fed να προβεί σε νέα μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού.

Οι αξιωματούχοι της Fed ψήφισαν υπέρ μιας νέας μείωσης των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στο 2% κατά τη διήμερη συνεδρίασή τους στις 29 και 30 Απριλίου, αλλά ήταν ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί ως προς αυτή τους την απόφαση, ενώ η κίνηση αυτή εκλήφθηκε σαν η τελευταία τέτοιου είδους προσπάθεια.

Τα μέλη της FOMC εμφανίστηκαν ιδιαιτέρως ανήσυχοι σχετικά με τις πληθωριστικές πιέσεις ενισχύοντας μάλιστα σημαντικά τις προβλέψεις τους για τον πληθωρισμό μεταξύ 3,1% και 3,4%, από 2,1% με 2,4% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη. Παρόλα αυτά επεσήμαναν ότι ο φόβος οικονομικής κατάρρευσης έχει εξασθενίσει σε μεγάλο βαθμό.

REPORTER.GR

No comments:

Share |