Thursday, May 8, 2008

ΕΚΤ: Σταθερά στο 4% τα επιτόκια

ΕΚΤ: Σταθερά στο 4% τα επιτόκια

Σταθερά στο 4%, όπως ευρέως αναμενόταν, διατήρησε η Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τα επιτόκιά της, καθώς οι ανησυχίες για τη διατήρηση του πληθωρισμού σε υψηλά επίπεδα αντιστάθμισαν τις ενδείξεις επιβράδυνσης της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη.

Αν και ο πληθωρισμός υποχώρησε οριακά τον Απρίλιο σε σχέση με τα επίπεδα ρεκόρ του προηγούμενου μήνα, στο 3,3%, εξακολουθεί να βρίσκεται αρκετά υψηλότερα από τα επίπεδα που ορίζει η ΕΚΤ.

Η απόφασή της λήφθηκε παρά τις νέες ενδείξεις για περαιτέρω επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη, τις οποίες προσέφεραν χθες τα στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι η σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο κεντρικό κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ). Στις 15.30’ ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλωντ Τρισέ θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στο Ζάππειο Μέγαρο, με τους αναλυτές να αναζητούν νύξεις από την κεντρική τράπεζα ότι το διοικητικό συμβούλιό της βλέπει περιθώρια για μείωση των επιτοκίων φέτος.

Σε διατήρηση των επιτοκίων της σταθερών στο 5% προέβη νωρίτερα και η Τράπεζα της Αγγλίας, σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τις πληθωριστικές πιέσεις.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |