Sunday, April 13, 2008

Marfin: Επενδύσεις 75 εκατ. σε real estate στη Σερβία

Marfin: Επενδύσεις 75 εκατ. σε real estate στη Σερβία

ΠΟΣΟ της τάξης των 75 εκατ. ευρώ θα δαπανήσει τους επόμενους μήνες η Marfin Investment Group και η Verano Group για την αξιοποίηση των ακινήτων της σερβικής αλυσίδας εμπορικών ακινήτων της RKB που εξαγόρασαν από κοινού οι δύο εταιρείες.

Ειδικότερα, η Verano είχε πλειοδοτήσει στη δημοπρασία για την πώληση της RKB καταβάλλοντας 360 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια, τη μεταβίβασε στην Tau Motors Beograd, η οποία ανήκει κατά 66,67% στην MIG Real Estate Serbia, θυγατρική της MIG και κατά 33,33% στη Verano. Η συμμετοχή της MIG στην RKB χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από τα έσοδα που προέκυψαν από την αύξησης κεφαλαίου.

Ειδικότερα, η συμμετοχή της MIG στην TAU ανέρχεται σε 76,7 εκατ. ευρώ και της Verano σε 38,4 εκατ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο του συνολικού τιμήματος των 360 εκατ. ευρώ χρηματοδοτήθηκε μέσω τραπεζικού δανεισμού της τάξης των 250 εκατ. ευρώ.

Η RKB διαθέτει χαρτοφυλάκιο ακινήτων σε κεντρικές τοποθεσίες των μεγαλύτερων πόλεων της Σερβίας και στο Μαυροβούνιο, συνολικής επιφάνειας 232 χιλ. τ.μ. Στο χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονται 32 εμπορικά κέντρα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Σερβίας, εκ των οποίων τα 9 στο εμπορικό κέντρο του Βελιγραδίου, 3 εμπορικά κέντρα και ένα αποθηκευτικό κέντρο στο Μαυροβούνιο καθώς και ένα αποθηκευτικό κέντρο και ένα κτίριο γραφείων στο Βελιγράδι.

Οπως αναφέρεται στην έκθεση του δ.σ. της MIG για την συγκεκριμένη εξαγορά, τα ακίνητα της RKB βρίσκονται σε τοποθεσίες που μπορούν να εξυπηρετήσουν ευρύ φάσμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων όπως καταστήματα λιανικής, καταστήματα τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, εστιατόρια-καφέ, τραπεζικά καταστήματα και ο αγοραστής μπορεί να τα αξιοποιήσει χωρίς περιορισμούς, αναπτύσσοντας νέες χρήσεις και δραστηριότητες, ανάλογα με την τοποθεσία και το πρόγραμμα ανακαίνισης των ακινήτων.

Το ποσό των 75 εκατ. ευρώ θα δαπανηθεί για την ανακαίνιση και αναμόρφωση των ακινήτων ώστε να συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση της αξίας τους.

Η Verano ανήκει στον όμιλο συμμετοχών Verano Group και είναι μία από τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες ακινήτων στην Σερβία, διαθέτει χαρτοφυλάκιο ακινήτων συνολικής επιφάνειας μεγαλύτερης των 250 χιλ. τ.μ. και σημαντική εμπειρία στον τομέα ανάπτυξης εμπορικών κέντρων.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |