Friday, April 4, 2008

KBW: Στα ευρωπαϊκά top picks η Marfin

KBW: Στα ευρωπαϊκά top picks η Marfin

Στα ευρωπαϊκά top picks περιλαμβάνει τη Marfin Popular Bank, η Keefe Bruyette & Woods (KBW) σε έκθεση της για τις προοπτικές του τραπεζικού κλάδου το δεύτερο τρίμηνο του 2008. Μαζί με τη Marfin, στα top picks περιλαμβάνεται και η Τρ. Πειραιώς, ενώ από τις τράπεζες του εξωτερικού περιλαμβάνονται οι BBVA, Commerzbank, DnB NOR, HSBC, Raiffeisen, Santander, και UBI. Σύμφωνα με τη KBW, στα top picks της περιλαμβάνονται μετοχές με υγιή ανάπτυξη κερδών, δυνατή ορατότητα και λογική αποτίμηση (Raiffeisen, Marfin, Piraeus, BBVA, Santander), με αμυντικό προφίλ (UBI, DnB, HSBC) και σχετικά υγιή αποτίμηση (Commerzbank). Αντίθετα, η KBW θα αποφεύγει τράπεζες με σοβαρή έκθεση στα έσοδα από χονδρικές πωλήσεις, περισσότερες υποτιμήσεις, αυξήσεις κεφαλαίου, χειροτέρευση του πιστωτικού κύκλου και κίνδυνο ρευστότητας.

Η KBW μείωσε την τιμή στόχο για την Τρ. Πειραιώς στα €29 από €30 (-3,3%) και της Τρ. Κύπρου στα €10 από €12 (-16,7%) προηγουμένως (με σύσταση market perform). Σύσταση market perform δίνεται και για τη Eurobank με τιμή στόχο €24,2.

Για τη Marfin Popular και την Alpha Bank δίνεται τιμή στόχος €11 και €29 αντίστοιχα με σύσταση outperform. Σύσταση outperform δίνεται και για την Εθνική (τιμή στόχος €50) και Πειραιώς.

Φθηνές οι τραπεζικές μετοχές

Όπως σημειώνεται, οι μετοχές του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου είναι «φθηνές», ωστόσο «αναμένεται το τέλος του κύκλου των αναθεωρήσεων για να είμαστε περισσότερο θετικοί». Στην έκθεση αναφέρεται ότι τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου ήταν αδύναμα καθώς η κερδοφορία του κλάδου υποχώρησε κατά 81%, ενώ οι ζημιές από τα δάνεια αυξήθηκαν κατά 15%.

Η KBW διατηρεί σύσταση underweight για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, εκφράζοντας την άποψη ότι οι οικονομικές προοπτικές εμπεριέχουν ακόμη προκλήσεις.

Οι εκτιμήσεις για τα κέρδη του κλάδου αναθεωρήθηκαν ξανά προς τα κάτω. «Ο συνδυασμός του αδύναμου τετάρτου τριμήνου και η χειροτέρευση των συνθηκών το πρώτο τρίμηνο του 2008 είχαν σαν αποτέλεσμα την αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων μας για τα κέρδη ανά μετοχή το 2008 και 2009 κατά 19% και 10% αντίστοιχα. Η μείωση των εκτιμήσεων έρχεται σαν αποτέλεσμα των χαμηλότερων εσόδων και των ψηλότερων επιβαρύνσεων δανείων. Η KBW αναμένει ότι το κέρδος ανά μετοχή του κλάδου θα μειωθεί κατά 6% το 2008 και θα αυξηθεί κατά 16% το 2009.

Όπως τονίζεται, εξακολουθούν να προβλέπονται αρνητικές μελλοντικές αναθεωρήσεις στα κέρδη. Σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, οι διαγραφές και τα χαμηλότερα έσοδα θα είναι οι προκλήσεις στις εκτιμήσεις για τα κέρδη, ενώ σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, ρίσκο θα είναι η χειροτέρευση της ποιότητας ενεργητικού, η χαμηλότερη ανάπτυξη δανείων και οι πιέσεις στα περιθώρια.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |