Saturday, March 22, 2008

Κίνα: Στα ύψη τα ξένα συναλλαγματικά αποθέματα

Κίνα: Στα ύψη τα ξένα συναλλαγματικά αποθέματα


ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΑΝ τα ξένα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας το Φεβρουάριο, καταγράφοντας μια αύξηση των 57,3 δισ. δολαρίων, στο 1,6471 τρισ. δολάρια, επαναλαμβάνοντας σχεδόν την απροσδόκητη άνοδο των 61,6 δισ. δολαρίων του Ιανουαρίου, σύμφωνα με πηγές σχετικές με το θέμα.

Η ραγδαία αύξηση, η οποία δυσκολεύει το έργο της κεντρικής τράπεζας στην εφαρμογή της νομισματικής πολιτικής, θα διασκεδάσει τις φήμες για συνεχιζόμενη άνοδο από κερδοσκοπικά κεφάλαια που θα εισρεύσουν στην Κίνα: η αύξηση είναι τριπλάσια από τις εισροές του Φεβρουαρίου από το εμπορικό πλεόνασμα και της ξένες άμεσες επενδύσεις (FDI).

Το σύνολο αυτών των εισροών ανήλθε στα 8,6 δισ. δολάρια και 6,9 δισ. δολάρια αντίστοιχα. Οι πηγές αρνήθηκαν να αποκαλύψουν το όνομά τους, διότι δεν τους επιτρέπεται να κάνουν επισήμως δηλώσεις στα ΜΜΕ. Τα αποθέματα στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου έχουν διογκωθεί λόγω αγορών δολαρίων που εισρέουν στην Κίνα από την People's Bank of China για τη διατήρηση του γιουάν σε χαμηλά επίπεδα.

Η κεντρική τράπεζα πρέπει να αποτρέψει τις επιπτώσεις στην προσφορά χρήματος, συσσωρεύοντας το εγχώριο νόμισμα και η διόγκωση των αποθεμάτων καθιστά αυτό το έργο δυσκολότερο. Στο δεύτερο εξάμηνο του 2007 οι ανεξήγητες εισροές κεφαλαίων στην Κίνα ανήλθαν στα 100 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Bank of America στο Πεκίνο.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |