Thursday, January 10, 2008

MPB: Κόβει τον πήχη στα €12 η DB

MPB: Κόβει τον πήχη στα €12 η DB

Στα €12 από €13 προηγουμένως μειώνει η Deutsche Bank την τιμή στόχο για τη Marfin Popular Bank, διατηρώντας τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή. Όπως σημειώνει η DB σε χθεσινό της σημείωμα, μειώνεται η τιμή στόχος για να ληφθεί υπόψη ο παράγοντας της αύξησης κεφαλαίου - μήνυμα που έδωσε η διοίκηση της τράπεζας κατά την ανακοίνωση του business plan. Όπως σημειώνεται, το θέμα αυτό έχει προκαλέσει σύγχυση στην αγορά και η διοίκηση θα πρέπει να επανακτήσει την αξιοπιστία της.

Η σύσταση αγοράς για τη μετοχή διατηρείται, καθώς το business plan που ανακοίνωσε η τράπεζα στο τέλος του 2007 είναι συντηρητικό και αναμένονται αναθεωρήσεις εισοδημάτων.

Όπως τονίζεται, η Marfin είναι καλά τοποθετημένη στην αγορά με δείκτη δανείων προς καταθέσεις 87%. Ρίσκα για την τράπεζα είναι η οικονομική ανάπτυξη σε Ελλάδα και Κύπρο. Στην Ελλάδα τα τραπεζικά ρίσκα περιλαμβάνουν την επιβράδυνση του ρυθμού πιστωτικής επέκτασης σε συνδυασμό με τη μείωση των περιθωρίων κέρδους. Ακόμη, στο ρίσκο περιλαμβάνεται η χειροτέρευση της ποιότητας ενεργητικού.

Ρίσκα για τη μετοχή της MPB είναι η σημαντική αύξηση κεφαλαίου και η δυνατότητα του Ομίλου να βρει διασταυρούμενες ευκαιρίες με την MIG.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |