Wednesday, January 2, 2008

Επικράτηση του e-mail

Επικράτηση του e-mail

TO ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ διάστημα οι περισσότεροι χρήστες υπολογιστών διαμαρτύρονται για υπερφόρτωση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Ωστόσο τα ανώτατα στελέχη των εταιρειών παραμένουν οπαδοί αυτής της μεθόδου. Τα δύο τρίτα των διευθυντών από 150 μεγάλες επιχειρήσεις προτιμούν τα e-mail από οποιονδήποτε άλλο τρόπο επικοινωνίας, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Office Team.

Η αποδοχή των e-mail έχει ενισχυθεί την τελευταία δεκαετία. Συγκεκριμένα το 1997 μόλις το ένα τρίτο των ανώτατων στελεχών είχε επιλέξει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ως τον καλύτερο τρόπο επικοινωνίας.

Επομένως ποια είναι τα άλλα είδη επικοινωνίας που έχασαν την αίγλη τους; Τα ηχητικά μηνύματα και οι επιστολές. Πριν από μία δεκαετία το 12% των ανώτατων στελεχών προτιμούσαν να επικοινωνούν μέσω επιστολών, σε αντίθεση με σήμερα που μόλις το 3% επιλέγει την εν λόγω μέθοδο.

Την ίδια στιγμή τα ηχητικά μηνύματα έχουν ακόμα λιγότερους υποστηρικτές, καθώς μόνο δύο στελέχη χρησιμοποιούν ακόμα αυτή την μέθοδο.

Ενώ λοιπόν το e-mail είναι γρήγορο, αποτελεσματικό και μπορεί να σταλεί από οποιοδήποτε μέρος, υπάρχουν περιπτώσεις που χρειάζονται διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης και στο πλαίσιο αυτό η συνομιλία αυτοπροσώπως αποτελεί την ιδανικότερη λύση, καθώς το e-mail είναι αδιαμφισβήτητα μία απρόσωπη μέθοδος επικοινωνίας.

NAFTEMPORIKI.GR

No comments:

Share |