Monday, January 7, 2008

Υπεραξία γης για CCC

Υπεραξία γης για CCC

Υπεραξία παρουσιάζει η γη που ανήκει στην Κυπριακή Εταιρεία Τσιμέντων μετά από σχετική επανεκτίμησή της. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε στο ΧΑΚ, η αξία της εταιρείας που προέκυψε από δύο ξεχωριστές εκτιμήσεις ανέρχεται στα €171 εκ. (προηγούμενη αξία €42,8 εκ. ). Η υπολογιζόμενη αναβαλλόμενη φορολογία που προκύπτει από την επανεκτίμηση ανέρχεται στα €25,6 εκ. Η επανεκτίμηση θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση κατά €102,6 εκ. του καθαρού ενεργητικού της. Σύμφωνα με τα εξαμηνιαία αποτελέσματα της CCC, το σύνολο του ενεργητικού της ανήλθε στα €215,2 εκ.

Η άνοδος στην αξία της γης της CCC προκύπτει από την άνοδο των τιμών των ακινήτων και σύμφωνα με εγχώριους αναλυτές δεν ήταν γεγονός έκπληξη αλλά ήδη προεξοφλημένο από την αγορά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, Γιώργο Γαλαταριώτη, το εργοστάσιο στη Μονή θα συνεχίσει να παράγει τσιμέντο μέχρι το τέλος του 2010, οπόταν αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το υπερσύγχρονο εργοστάσιο στο Βασιλικό. «Λογικά με την εξέλιξη των πραγμάτων και αν όλα κυλήσουν ομαλά, το εργοστάσιο στη Μονή αναμένεται να τερματίσει τις λειτουργίες του μέχρι το τέλος του 2010, όπως προνοεί η συμφωνία συνεργασίας με το Βασιλικό. Ως αποτέλεσμα, η γη θα είναι για αξιοποίηση. Ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί για οικιστικά, τουριστικά ή παραθεριστικά έργα ή όποια άλλα έργα το απαιτήσει η εγχώρια ή ξένη αγορά», σημείωσε ο κ. Γαλαταριώτης.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |