Sunday, January 13, 2008

Η ΕΠΑ ανακαλεί αποφάσεις της και εξετάζει εξυπαρχής υποθέσεις που βρίσκονται ενώπιόν της

Η ΕΠΑ ανακαλεί αποφάσεις της και εξετάζει εξυπαρχής υποθέσεις που βρίσκονται ενώπιόν της

Ο Πέτρος Κληρίδης ανέφερε ότι η Εισαγγελία σέβεται την απόφαση του Ανωτάτου, αλλά έχει διαφορετική άποψη και ως εκ τούτου μελετά το ενδεχόμενο να θέσει το θέμα στην Ολομέλεια.

Λευκωσία: Ανατροπή δεδομένων σημειώθηκε την Παρασκευή, στην Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού, η οποία ανακάλεσε τις προηγούμενες αποφάσεις της και αποφάσισε την εξέταση εξυπαρχής των υποθέσεων των οποίων βρίσκονται ενώπιόν της. Η νέα εξέλιξη που επηρεάζει δεκάδες σημαντικές αποφάσεις, σημειώθηκε με βάση απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και σχετική γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα. Η ΕΠΑ συνήλθε την Παρασκευή στην πρώτη της συνεδρία υπό την νέα της σύνθεση, μετά το διορισμό δύο νέων μελών, σε αντικατάσταση αυτών που παραιτήθηκαν μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ημερομηνίας 4 Δεκεμβρίου 2007.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης, διευκρίνισε ότι η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε ύστερα από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να ακυρώσει τον διορισμό του κ. Κωστή Ευσταθίου ως μέλος της Επιτροπής με το σκεπτικό ότι, η ιδιότητά του ως δημάρχου ή μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου, επηρεάζει την ανεξαρτησία της Επιτροπής.

Μιλώντας το Σάββατο το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο κ. Κληρίδης ανέφερε επίσης ότι η ακύρωση αφορά υποθέσεις στις οποίες είχε εμπλακεί ο κ. Ευσταθίου. Ο Πέτρος Κληρίδης ανέφερε επίσης συζήτησε με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ιωάννη Καλλή, την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και έγινε ανταλλαγή απόψεων. Μετά από αυτό, είπε, η Επιτροπή αποφάσισε να εξετάσει εξυπαρχής τις υποθέσεις που έχει ενώπιόν της.

Ο Γενικός Εισαγγελέας διατύπωσε επίσης την άποψη ότι ο κ. Καλλής θα αντιμετωπίσει άμεσα και αποτελεσματικά τα προβλήματα που δημιουργούνται. Είπε επίσης ότι η Εισαγγελία σέβεται την απόφαση του Ανωτάτου, αλλά έχει διαφορετική άποψη και ως εκ τούτου μελετά το ενδεχόμενο να θέσει το θέμα στην Ολομέλεια.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

No comments:

Share |