Thursday, January 17, 2008

Μπερνάνκι: Το μπαλάκι στην κυβέρνηση Μπους

Μπερνάνκι: Το μπαλάκι στην κυβέρνηση Μπους

Aυτό που ήθελαν να ακούσουν οι αγορές επανέλαβε σήμερα ο διοικητής της Fed κ. Μπεν Μπερνάνκι ενώπιον του Κονγκρέσου. Ποιο είναι αυτό; Ότι η Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών είναι έτοιμη να μειώσει κι άλλο τα επιτόκια. Πλην όμως, κάλεσε την κυβέρνηση Μπους να πάρει μέτρα για να θωρακίσει την οικονομία.
''Η Fed είναι έτοιμη να προβεί σε περαιτέρω μείωση του επιτοκίου δανεισμού του δολαρίου'' επανέλαβε στην ομιλία του ενώπιον του Κογκρέσου ο πρόεδρος της Fed Μπ. Μπερνάκι σήμερα, μεταθέτοντας παράλληλα τις ευθύνες για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας στην αμερικανική κυβέρνηση.

Oπως δήλωσε ο πρόεδρος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, η κυβέρνηση Μπους θα πρέπει να δράσει άμεσα για να προστατέψει τους καταναλωτές καθώς ενισχύονται οι φόβοι για οικονομική ύφεση. Ο κος Μπερνάκι κάλεσε το Κογκρέσο να σκεφτεί σοβαρά πριν προβεί σε περικοπές φόρων με σκοπό να ενισχύσει την κατάσταση.

«Για να είναι χρήσιμο ένα σχέδιο τόνωσης της οικονομίας θα πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα και οργανωμένα έτσι ώστε τα αποτελέσματά του να γίνουν αισθητά μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες», τόνισε ο αξιωματούχος της Fed.

REPORTER.GR

No comments:

Share |