Monday, January 28, 2008

Χρηματοδότηση 31 δισ. δολαρίων για τη Sallie Mae

Χρηματοδότηση 31 δισ. δολαρίων για τη Sallie Mae

Χρηματοδότηση 31 δισ. δολαρίων έλαβε η εταιρία Sallie Mae, τη μεγαλύτερη εταιρία χορήγησης φοιτητικών δανείων στις ΗΠΑ, από μια κοινοπραξία τραπεζών με επικεφαλής την Bank of America και την JPMorgan.
Η εν λόγω χρηματοδότηση ήταν απαραίτητη, προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί η εταιρία. Η Sallie Mae ανακοίνωσε επίσης ότι πρόκειται να αποσύρει μήνυση που είχε καταθέσει σχετικά με μια πρόταση εξαγοράς το περσινό έτος, καθώς τόσο η Bank of America όσο και η JPMorgan συμμετείχαν στην πρόταση εξαγοράς. Η χρηματοδότηση θα είναι διαθέσιμη για 364 ημέρες, όπως ανακοίνωσε η εταιρία.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία είχε ανακοινώσει στις 23 Ιανουαρίου ζημιές της τάξεως των 1,64 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου, μετά την κρίση που είναι διάχυτη στις πιστωτικές αγορές, αλλά και την επαναγορά μετοχών από την εταιρία.

Μετά την ανακοίνωση για τη χρηματοδότηση οι μετοχές της εταιρίας ενισχύθηκαν κατά 12 σεντ στα 20 δολάρια στην αγορά της Νέας Υόρκης, έχοντας καταγράψει απώλειες 56% τους τελευταίους 12 μήνες.

REPORTER.GR

No comments:

Share |