Wednesday, January 30, 2008

Βουλγαρία: Ηπιότερες αυξήσεις στις τιμές των κατοικιών το 2008

Βουλγαρία: Ηπιότερες αυξήσεις στις τιμές των κατοικιών το 2008

Η αύξηση των τιμών στην αγορά ακινήτων της Βουλγαρίας θα συνεχισθεί και κατά τη διάρκεια του 2008 αλλά με πιο ήπιους ρυθμούς και θα κυμανθεί μεταξύ 10% και 15%, ενώ οι μεγαλύτερες αυξήσεις θα καταγραφούν στις κατοικίες των περιφερειακών περιοχών και στα κινητά με υψηλές ποιοτικές παραμέτρους. Σε συγκεκριμένα τμήματα της αγοράς οι τιμές θα διατηρηθούν στα σημερινά επίπεδα ή θα αυξηθούν με χαμηλότερους ρυθμούς, όπως για παράδειγμα στις κατοικίες σε προκατασκευασμένα κτίρια.

Στις παραπάνω προβλέψεις προέβη η εκτελεστική διευθύντρια της εταιρείας διαχείρισης ακινήτων Address, Κάτια Τσένοβα σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σχετικά με την ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων κατά την διάρκεια του πρώτου έτους από την ένταξη της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση περιλαμβάνεται μεταξύ των κυριότερων παραγόντων που τροφοδότησαν την αύξηση των τιμών κατά 18% το 2007 στο μέσο επίπεδο των 737 ευρώ το τ.μ. για το σύνολο της χώρας (σύμφωνα με στοιχεία που βασίζονται στις πραγματικές αγοραπωλησίες ακινήτων), επεσήμανε η κ. Τσένοβα.

Η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στις τιμές των ακινήτων το 2007 καταγράφτηκε στη Σόφια (25,13% στο μέσο επίπεδο των 835,56 ευρώ το τ.μ.). Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων τριών ετών καθώς η εξάντληση των οικοδομήσιμων οικοπέδων στη βουλγαρική πρωτεύουσα τροφοδότησε σε μεγάλο βαθμό την αύξηση των τιμών των κατοικιών.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |