Friday, June 26, 2015

Τρ. Κύπρου: Συμφωνία με ΕΤΥΚ για παράταση του ωραρίου

Την κατάργηση του 12ωρου της Δευτέρας και την διατήρηση επιχορηγημένων επιτοκίων σε νέα δάνεια μέχρι το τέλος του 2016 πέτυχε η ΕΤΥΚ στις διαπραγματεύσεις με την Τρ. Κύπρου, παραχωρώντας παράλληλα την επέκταση του ωραρίου Δευτέρας μέχρι Πέμπτη μέχρι τις 3μμ. από την ερχόμενη βδομάδα...
 

Η νέα συμφωνία, που αποκάλυψε η StockWatch, ισχύει μέχρι το τέλος του 2016. 

Συγκεκριμένα η συμφωνία προβλέπει από 1/7/2015, Δευτέρα – Πέμπτη το ωράριο εργασίας να είναι 7:30 –15:00 (πόρτες 8:00– 14:30). 

Το ωράριο εργασίας της Παρασκευής θα είναι 7:30 – 14:30 (πόρτες 8:00–14:00). 

Η ΕΤΥΚ πανηγυρίζει για τη συμφωνία, το περιεχόμενο της οποίας κρίνει ικανοποιητικό, αφού η Τράπεζα επεδίωκε πιο ριζικές αλλαγές στο ωράριο. 

Σήμερα τα καταστήματα ανοίγουν στις 8:15 και κλείνουν στις 1:30 εκτός Δευτέρας, που ανοίγουν, τους χειμερινούς μήνες, και μεταξύ 3:15 και 4:45. 

«Με τη νέα ρύθμιση καταργείται το απόγευμα της Δευτέρας κατά τους χειμερινούς μήνες και αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι έχει καταργηθεί πλέον και το 12ωρο της απογευματινής εκπαίδευσης με την καταγραφή στη συμφωνία της υποχρέωσης από πλευράς Τράπεζας, για πραγματοποίηση της όποιας εκπαίδευσης αποκλειστικά εντός του εργάσιμου χρόνου», αναφέρει η ΕΤΥΚ στην ανακοίνωσή της. 

Η νέα αυτή ρύθμιση, αναπόφευκτα θα αποτελέσει το δείκτη και για το υπόλοιπο τραπεζικό σύστημα, εκτιμά στην ανακοίνωση της η ΕΤΥΚ. 

Σε ότι αφορά το Ταμείο Προνοίας, η νέα συμφωνία προβλέπει την εξίσωση του με αυτά των υπολοίπων Τραπεζών – μελών του ΚΕΣΤ. 

Όσον αφορά τα συμβατικά δάνεια, η ΕΤΥΚ συμφώνησε σταθερά επιτόκια τα οποία δεν θα επηρεάζονται πλέον από την όποια τυχόν μελλοντική αύξηση. 

Συνημμένη κατάσταση δείχνει τα νέα επιτόκια που έχουν συμφωνηθεί και αφορούν τα νέα δάνεια που θα γίνουν στο μέλλον, σε αντίθεση με την αξίωση της Τρ. Κύπρου να μειωθούν τα χαριστικά επιτόκια και σε υφιστάμενα δάνεια. 

«Με γνώμονα τα πιο πάνω, εργάστηκε και για την κατάληξη της συμφωνίας αυτής μέσα από την οποία εξασφαλίζεται η εργασιακή ειρήνη μέχρι το τέλος του 2016 ενώ ταυτόχρονα δίνει στην Τράπεζα Κύπρου απαραίτητες ανάσες στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει για ανάκαμψη της», αναφέρει η ΕΤΥΚ. 


«Η εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης, χωρίς την ανάγκη της μεσολάβησης του Υπουργείου, δικαιώνει πέραν πάσης αμφιβολίας τη θέση της Οργάνωσής μας για το ότι εκεί όπου και οι δύο πλευρές προσέρχονται στο τραπέζι του διαλόγου με καλοπιστία και ειλικρίνεια, μπορούν να βρεθούν οι λύσεις και στα πιο δύσκολα προβλήματα. 

Αυτά είναι τα μηνύματα που πρέπει να ληφθούν και από τις υπόλοιπες Τράπεζες με τις οποίες συνεχίζονται οι συζητήσεις για τις εκκρεμότητες της συλλογικής σύμβασης», αναφέρει η ΕΤΥΚ. 

«Για λόγους τάξης και αρχής οφείλουμε να τονίσουμε την καλή διάθεση και ειλικρίνεια που επέδειξε η Τράπεζα μέσω του Προέδρου της Επιτροπής Προσωπικού κ. Μάικ Σπανού ο οποίος συνέβαλε αφάνταστα στην επίτευξη της συμφωνίας», καταλήγει.
 


Η ανακοίνωση αυτή μπορεί να βρεθεί στα πιο κάτω αρχεία

Source:http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=news_view&ann_id=228444

No comments:

Share |