Saturday, November 29, 2014

Συνεργατικός Πιστωτικός Τομέας: €110 εκ. τα κέρδη 9μήνου

Καθαρά κέρδη, μετά τις προβλέψεις και την φορολογία, της τάξης των €109,5 εκ. παρουσιάζει σε ενοποιημένη βάση ο συνεργατικός πιστωτικός τομέας (ΣΠΤ) το εννιάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2014. 

Τα καθαρά έσοδα από τόκους ανέρχονται σε €305,2 εκ. ενώ σε λειτουργικό επίπεδο η κερδοφορία βρίσκεται στα €189,4 εκ. Η...
αποδοτικότητα, όπως εκφράζεται από τον λόγο κόστους προς έσοδα βρίσκεται στο 35%. 

Τα έσοδα από δικαιώματα και προμήθειες ανήλθαν στα €26,9 εκ. ενώ προέκυψε ζημιά €200 χιλ. δίκαιων αξιών σε ακίνητα για επένδυση. 

Τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν στα €334,6 εκ. 

Το κόστος προσωπικού ανήλθε στα €90,4 εκ. Το σύνολο των εξόδων διαμορφώθηκε στα €145,2 εκ. 

Το κέρδος από εργασίες πριν την απομείωση διαμορφώθηκε στα €189,4 εκ. 

Όσον αφορά τις προβλέψεις ανήλθαν στα €100,6 εκ. Ο δείκτης προβλέψεων προς δάνεια σε καθυστέρηση πέραν των 90 ημερών διαμορφώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2014 στο 43,5%. 

Όπως σημειώνεται, οι θετικοί δείκτες είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής προγράμματος περιστολής δαπανών το οποίο εκτείνεται σε βάθος πενταετίας, ύψους €300 εκ. 

Οι καταθέσεις πελατών του ΣΠΤ ανέρχονται σε €12,2 δισ. και το ύψος των μεικτών χορηγήσεων ανέρχεται σε €13,2 δισ. για τις οποίες έχουν γίνει προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις ύψους €2,8 δισ. Οι χορηγήσεις σε καθυστέρηση πέραν των 90 ημερών ανέρχονται σε €6,5 δισ. 

Το σύνολο ιδίων κεφαλαίων ανέρχεται σε €1,3 δισ. διαμορφώνοντας τον δείκτη κύριων βασικών πρωτοβάθμιων κεφαλαίων στο 13,4%. Η κεφαλαιακή επάρκεια του ΣΠΤ είναι σε σημαντικά ψηλότερα επίπεδα έναντι των ελάχιστων εποπτικών απαιτήσεων του 8%. 

«Τα αποτελέσματα που ανακοινώνουμε σήμερα, για το εννιάμηνο του 2014, επιβεβαιώνουν την ευρωστία και στιβαρότητα του ισολογισμού του Συνεργατικού Πιστωτικού Τομέα και τη σταθερά ανοδική πορεία στην οποία έχει εισέλθει. Τα θετικά αποτελέσματα, σε συνδυασμό με την απόλυτα επιτυχή έκβαση των πρόσφατων τεστ αντοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μας τροφοδοτούν με σιγουριά και αυτοπεποίθηση για να συνεχίσουμε την πορεία που έχουμε χαράξει. 

Μία πορεία που έχει ως στόχο ο Συνεργατισμός να διαδραματίσει τον ρόλο για τον οποίο έχει ιδρυθεί και εμπεδωθεί στη συνείδηση των πολιτών. Να στηρίξει το κυπριακό νοικοκυριό και τη μικρή επιχείρηση του τόπου. Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της κοινωνίας, έχουμε ήδη ανακοινώσει μείωση των επιτοκίων για τα εξυπηρετούμενα φοιτητικά δάνεια από την 1/1/2015 και ένα σημαντικό πρόγραμμα υποτροφιών για τους νέους. Θέλω και με αυτή την ευκαιρία, να ευχαριστήσω τους Κύπριους πολίτες που μας εμπιστεύονται και μας στηρίζουν και όλους τους εργαζόμενους στον Συνεργατικό Πιστωτικό Τομέα που συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια για να τον καταστήσουμε ακόμη πιο δυνατό, αποτελεσματικό και σύγχρονο», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της επιτροπείας του συνεργατισμού Νικόλας Χατζηγιάννης. 



Source:http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=news_view&ann_id=211358

No comments:

Share |