Saturday, October 18, 2014

H Moody's υποβάθμισε τη Ρωσία σε Baa2

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ρωσίας κατά μία μονάδα, στο Baa2 από το Baa1 προέβη η Moody’s διατηρώντας αρνητικό το outlook. 

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο αξιολόγησης, οι βασικοί λόγοι τις υποβάθμισης σχετίζονται με τη μακροπρόθεσμη βλάβη που είναι πιθανό να υποστεί η ήδη αδύναμη ρωσική οικονομία ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης κρίσης στην Ουκρανία και οι σχετιζόμενες πρόσθετες κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία στο διάστημα...
που έχει μεσολαβήσει από την προηγούμενη αξιολόγηση της Moody’s τον Ιούνιο. 

Στο σκεπτικό της Moody’s περιλαμβάνονται επίσης η σταδιακή αλλά συνεχής «διάβρωση» της θέσης της Ρωσίας σε ξένο συνάλλαγμα λόγω της φυγής κεφαλαίων και οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου. 

Όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης η διατήρηση του αρνητικό outlook αντανακλά τον κίνδυνο επιδείνωσης της οικονομικής και δημοσιονομικής ισχύος της Ρωσίας από μια παρατεταμένη κρίση που σχετίζεται με ευρύτερες κυρώσεις. Αντικατοπτρίζει επίσης την αβεβαιότητα όσον αφορά τις πιθανές ρωσικές αντιδράσεις σε πρόσθετες κυρώσεις που θα μπορούσαν να επιβληθούν, οδηγώντας σε αποφάσεις που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν περαιτέρω την οικονομική δύναμη της Ρωσίας και την ικανότητά της να εξυπηρετήσει το χρέος της.


No comments:

Share |