Monday, September 8, 2014

Τέλη Οκτωβρίου η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου στο ΧΑΚ

Η Τράπεζα Κύπρου κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για έγκριση το ενημερωτικό δελτίο που αφορά τη δεύτερη φάση της έκδοσης μετοχικού κεφαλαίου, δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Δήμητρα Καλογήρου. 

Η δεύτερη φάση της έκδοσης αφορά στη διάθεση σε μικρομετόχους (retail investors) μετοχών €100 εκ...
 

«Έχει ήδη κατατεθεί πριν λίγες μέρες και θα εξεταστεί», δήλωσε η κ. Καλογήρου απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ύστερα από συνάντηση της με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προσπαθήσει να εγκρίνει το ενημερωτικό δελτίο έτσι ώστε η μετοχή της Τράπεζας να επιστρέψει στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου περί τα τέλη Οκτωβρίου. 

«Αναμένεται να ενσωματωθούν στο ενημερωτικό δελτίο τα εξαμηνιαία αποτελέσματα που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Και θα γίνει εξέταση όπως εξετάζουμε όλα τα ενημερωτικά δελτία», πρόσθεσε. 

Ερωτηθείσα αν είναι εφικτό η μετοχή της τράπεζας να επιστρέψει στο πάτωμα μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, η κ. Καλογήρου ανέφερε ότι «θα προσπαθήσουμε να είναι μέσα στα πλαίσια της παράτασης που έχουμε δώσει ήδη». 

Απαντώντας σε ερώτηση ότι το ενημερωτικό δελτίο αφορά την τρίτη φάση της έκδοσης μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, η κ. Καλογήρου εξήγησε ότι το δελτίο αφορά την δημόσια προσφορά μετοχών ύψους €100 εκατομμυρίων σε μικρομετόχους (retail investors), που αποτελεί την δεύτερη φάση της έκδοσης μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, 

«Αυτό είναι, το ενημερωτικό δελτίο που αφορά τα €100 εκ.», κατέληξε. 

Να θεσπιστεί νομοθεσία για τις προπληρωμένες κάρτες κινητής τηλεφωνίας. 

Εξάλλου, με αφορμή το μήνυμα που εστάλη σε κινητά τηλέφωνα περί νέου κουρέματος, το οποίο αποδόθηκε στην ίδια, η κ. Καλογήρου ζήτησε όπως εγκριθεί η νομοθεσία για ταυτοποίηση των κατόχων καρτών προπληρωμένης κινητής τηλεφωνίας. 

«Ήταν μια κακόβουλη ενέργεια κατά τη δική μου άποψη, την οποία διερευνά η αστυνομία και απ’ ότι έχω ενημερωθεί είναι σε εξέλιξη η έρευνά και ελπίζω να βρεθούν οι ένοχοι, μόνο με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει τιμωρία για να μην ξανασυμβούν παρόμοια περιστατικά», είπε. 

Η κ. Καλογήρου υπενθύμισε τέλος πως υπάρχει και μία νομοθεσία, που ελπίζω να προωθηθεί τώρα, η οποία καλύπτει αυτές τις κάρτες που αγοράζονται από τα περίπτερα «έτσι ώστε να υπάρχει διαφάνεια ποιος κατέχει το νούμερο των συγκεκριμένων καρτών και να γνωρίζουμε ποιος είναι ο αποστολέας των διαφόρων μηνυμάτων».

Source:http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=news_view&ann_id=205852

No comments:

Share |