Tuesday, March 11, 2014

Η Χρυστάλα Γιωρκάτζη, Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αποφάσισε το διορισμό της κας Χρυστάλας Γιωρκάτζη, νυν Γενικής Ελέγκτριας της Δημοκρατίας, στη θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, με ισχύ από τις 11 Απριλίου 2014.


Για το θέμα αυτό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα το πρωί...
τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Μάριο Ντράγκι, τον οποίον ενημέρωσε για την απόφασή του.





Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο στις 13 Ιουλίου, 1956. Αποφοίτησε από το Α΄ Γυμνάσιο Αμμοχώστου το 1974.

Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Southampton, στην Αγγλία. Συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου στις Η.Π.Α., απ’ όπου πήρε τον τίτλο Master.

Το 1981 διορίστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών στη θέση Οικονομικού Λειτουργού. Το 1991 προήχθη στη θέση Ανώτερου Οικονομικού Λειτουργού στο ίδιο Υπουργείο. Το 1995 διορίστηκε Βοηθός ΄Εφορος Ασφαλειών και μέχρι το 1998 προΐστατο της Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Από το 1993 μέχρι το 1998 διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου.

Την 1η Δεκεμβρίου του 1998 διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας.

Το 2000 ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών του Ηνωμένου Βασιλείου (Association of Chartered Certified Accountants) την ανέδειξε σε επίτιμο μέλος του. Ήταν η πρώτη φορά παγκόσμια που ο Σύνδεσμος απένειμε σε μη μέλος του τη διάκριση αυτή.

Εχει δύο παιδιά. 

Source:

No comments:

Share |