Tuesday, February 4, 2014

Ενώπιον Κακουργιοδικείου οι 8 της Δρομολαξιάς

Όπως αναμενόταν το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας παρέπεμψε σήμερα οκτώ πρόσωπα ενώπιον Κακουργιοδικείου ως κατηγορούμενους στη γνωστή υπόθεση του κτήματος της ΑΤΗΚ στη Δρομολαξιά.

Πρόκειται για τους Ορέστη Βασιλείου, διευθυντή της CytaVision και τέως γενικό...
γραμματέα της ΕΠΟΕΤ-ΟΗΟ-ΣΕΚ, Γιάννη Σουρουλλά υπάλληλο της Cyta, Γρηγόρη Σουρουλλά υπάλληλο του κτηματολογίου, Χρίστο Αλέκου και Βενιζέλο Ζαννέττου στελέχη του ΑΚΕΛ, Αντώνη Ιωακείμ επιχειρηματία και μέτοχο της εταιρείας Wadnic Trading Ltd, Στάθη Κιττή τέως πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Cyta και Χαράλαμπο Τσουρή τέως πρόεδρο του ΔΣ της ΑΗΚ και κατά τον ουσιώδη χρόνο μέλος του ΔΣ της Cyta. 

Με βάση την απόφαση, στις 7 Μαρτίου ενώπιον Μόνιμου Κακουργιοδικείου που θα συνεδριάζει στη Λάρνακα, θα αρχίσει η πολύκροτη δίκη. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν 33 συνολικά ατηγορίες. Εναντίον τους θα καταθέσουν περισσότεροι από 40 μάρτυρες κατηγορίες, ανάμεσα τους και ο επιχειρηματίας Νίκος Λίλλης, ο οποίος είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση αλλά σε άλλη δίκη που θα διεξαχθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας. Οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι καταβάλλοντας εγγύηση ύψους €100.000 έκαστος.

Μεταξύ των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν οι  εμπλεκόμενοι είναι συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία για καταδολίευση, απάτη, δεκασμός δημόσιου λειτουργού, απόσπαση από δημόσιο λειτουργό, δωροληψία για επίδειξη από δημόσιο λειτουργό, κλοπή από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας από δημόσιο λειτουργό, αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δωροληψία από οικείους δημόσιους αξιωματούχους, συναλλαγές με αντιπροσώπους οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, αθέμιτη κτίση περιουσιακού οφέλους και εκβίαση. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ετών 2009 - 2013. 

Εξετάζονται αγωγές κατά Ν. Λίλλη Στο μεταξύ, σήμερα το μεσημέρι το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας θα εξετάσει την αγωγή Σαουδάραβα κατά του Ν. Λίλλη καθώς επίσης και δεύτερη αγωγή του κατηγορούμενου Αντώνη Ιωακείμ και πάλι εναντίον Λίλλη, για ακάλυπτη επιταγή. 

Source:http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/183519/enopion-kakourgiodikeiou-oi-8-tis-dromolaxias

No comments:

Share |