Friday, September 6, 2013

Ψηφίστηκαν τα νομοσχέδια

Ψηφίστηκαν τα νομοσχέδιαΜετά από μία νύχτα θρίλερ στη Βουλή, εγκρίθηκαν τα δύο μνημονιακά νομοσχέδια τα οποία νωρίτερα απορρίφθηκαν από τη Βουλή και έθεσαν σε κίνδυνο την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το Eurogroup. Τα δύο νομοσχέδια, που κατατέθηκαν υπό τη μορφή του κατ΄επείγοντος, υπερψηφίστηκαν με 41 ψήφους υπέρ και τρεις κατά (Κουλίας, Κουτσού και Περδίκης).
Νωρίτερα, η βουλή απέρριψε ένα από τα βασικά...
νομοσχέδια του προγράμματος και ένα άλλο που σχετίζεται με την ανακεφαλαιοποίηση της Ελληνικής Τράπεζας, θέτοντας σε κίνδυνο την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το Eurogroup. Οκτώ μόνο μέρες πριν την επόμενη συνεδρία του Eurogroup, η βουλή αρχικά απέρριψε το νομοσχέδιο περί συνεργατικών εταιρειών, που μεταφέρει τις αρμοδιότητες αδειοδότησης ρύθμισης εποπτείας και λήψης εποπτικών μέτρων στα ΣΠΙ από την εποπτεία συνεργατικών εταιρειών, στην Κεντρική Τράπεζα. Με βάση το επικαιροποιημένο μνημόνιο, το νομοσχέδιο είναι προϋπόθεση για τη λήψη της επόμενης δόσης, για ανακεφαλαιοποίηση του συνεργατισμού.
Το νομοσχέδιο είχε απορριφθεί με 21 υπέρ του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ και κατά 23, δηλαδή οι υπόλοιποι. Από τη σημερινή συνεδρία απουσίαζαν 12 βουλευτές, ανατρέποντας τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Με τους ίδιους ψήφους, η βουλή είχε απορρίψει επίσης το νομοσχέδιο για αναδιάρθρωση χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, που περιλαμβάνει πρόνοια για αυτόματη μετατροπή των μετατρέψιμων χρεογράφων της ελληνικής σε μετοχές, σε περίπτωση που υπάρχει συμφωνία των δύο τρίτων των μετόχων.
Η βουλή ψήφισε πάντως τα υπόλοιπα νομοσχέδια για το συνεργατισμό, που αφορούν αλλαγές στο νόμο περί τραπεζών, αλλά και άλλα που αφορούν τα εμπιστεύματα και τα τέλη κυκλοφορίας.

Source:http://www.alithia.com.cy/oikonomia/item/18732-%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%B1.html

No comments:

Share |