Saturday, September 28, 2013

Αρχισαν οι συλλήψεις στη Χρυσή Αυγή: Συνελήφθη ο Ν. Μιχαλολιάκος και ο Ηλ. Κασιδιάρης

φωτό αρχείουΡαγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε όλη την επικράτεια. Σύμφωνα με τον Σκάι, υπάρχουν 34 εντάλματα σύλληψης, μέχρι ώρας έχουν γίνει 5 συλλήψεις υψηλόβαθμων στελεχών και μελών του σκληρού πυρήνα της Χρυσής Αυγής...
Νωρίς το πρωί και χωρίς να φέρει καμία αντίσταση, συνελήφθη οεπικεφαλής της ΧΑ Νίκος Μιχαλολιάκος ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Επίσης συνελήφθη και ο βουλευτής Ηλ. Κασιδιάρης

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με βάση το άρθρο 187 παρ. 1 του Ποινικού Κώδικα. Οι συλλήψεις έγιναν με εντολή αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετά τη μελέτη του πορίσματος του αντεισαγγελέα κ. Χ. Βουρλιώτη, και δεν ανατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου ενεργοποιήθηκε η παραγγελία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, καθώς έχει τεκμηριωθεί ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση. Ο Μιχαλολιάκος περιγράφεται ως αρχηγός και σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών.

Όλοι ενδέχεται να οδηγηθούν κατ' αρχήν ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρίου Πάγου κ. Βουρλιώτη και εν συνεχεία να παραπεμφθούν σε τακτικό ανακριτή του Πρωτοδικείου. Και αυτό διότι, όπως εκτιμήθηκε, η παραπομπή σε ειδικό εφέτη απαιτεί σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών και θα χαθεί χρόνος.

Η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί από την Παρασκευή και γι' αυτό υπήρξε σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά που γίνονται συλλήψεις αρχηγού κόμματος και βουλευτών χωρίς άρση της ασυλίας τους και μάλιστα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία έχει και την ευθύνη για τις έρευνες.
Αναζητούνται βουλευτές

Source:http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113119833

No comments:

Share |