Friday, August 30, 2013

H κλήρωση των ομίλων του Europa League

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Μονακό η κλήρωση των ομίλων του Europa League.

AΠΟΕΛ: Με Άϊντραχτ, Μπορντό και Μακάμπι


Ο ΑΠΟΕΛ κληρώθηκε στον  6ο όμιλο μαζί...
με την Κυπελλούχο Γαλλίας Μπορντό, την Γερμανική Άιντραχτ Φρανκφούρτης και την πρωταθλήτρια Ισραήλ Μακάμπι Τελ Αβίβ. Δύσκολη κλήρωση για τον ΑΠΟΕΛ.

Το προφίλ της Μπορνό
-Η Κυπελλούχος Γαλλίας Μπορντό μπήκε απ΄ευθείας στους ομίλους του Europa League. Πέρσι κατάκτησε το τρόπαιο του Κυπέλλου κερδίζοντας με 3-2 στον τελικό την Εβιάν.
-Ως γνωστό το Γαλλικό πρωτάθλημα βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέτριο ξεκίνημα για την αντίπαλο του ΑΠΟΕΛ που μετρά  μία νίκη (1-0 την Μπαστιά), μία ισοπαλία (1-1 με Τουλούζ) και μία ήττα (2-0 από Μονακό). Μετρά 4 βαθμούς σε τρία ματς και βρίσκεται στην 7η θέση.

- Ιδρύθηκε το 1881, Γήπεδο της είναι το  Chaban-Delmas χωρητικότητας 34,198.
- Προπονητής της ομάδας είναι  ο 53χρονος Γάλλος Francis GILLOT που βρίσκεται στον σύλλογο για δεύτερη χρονιά.

- Μετρά 6 πρωταθλήματα Γαλλίας, 4 κύπελλα ενώ έχει στην τροπαιοθήκη της και ένα κύπελλο ιντερτότο. Την σεζόν 1995-96 έπαιξε αλλά έχασε στον τελικό του κυπέλλου UEFA.
- Πέρσι έκανε μέτριο πρωτάθλημα τερματίζοντας στην 7η θέση αλλά έφτασε μέχρι τη φάση των 16 του Europa League αλλά αποκλείστηκε από την Μπενφίκα.

  To πρόγραμμα των αγώνων:
1η Αγωνιστική: 19 Σεπτεμβρίου.
2η Αγωνιστική: 3 Οκτωβρίου.
3η Αγωνιστική: 24 Οκτωβρίου.
4η Αγωνιστική: 7 Νοεμβρίου.
5η Αγωνιστική: 28 Νοεμβρίου.
6η Αγωνιστική: 12 Δεκεμβρίου.



Απόλλωνας: Με Λάτσιο, Τράμπζονσπορ και Λέγκια

Τούρκοι, Ιταλοί, Πίντο και Ζούνιορ

Ούτε φέτος κατάφερε να αποφύγει ταξίδι στην Τουρκία κυπριακή ομάδα, όσον αφορά στις ευρωπάϊκές της αναμετρήσεις.
Η ομάδα που θα αντιμετωπίσει Τούρκους φέτος, θα είναι ο Απόλλωνας, ο οποίος μετά την επική πρόκριση επί της Νις, κληρώθηκε στον δέκατο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ με την τουρκική Τραμπζονσπόρ, την ιταλική Λάτσιο και τη Λέγκια Βαρσοβίας των Έλιο Πίντο και Ντόσα Ζούνιορ, οι οποίοι μετά τη μεττεγραφή τους στην ομάδα της Πολωνίας θα επιστρέφουν ξανά στην Κύπρο για να τεθούν αντιμέτωποι με τους γαλάζιους.
Οι αγώνες των ομίλων του θα αρχίσουν στις 19 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 12 Δεκεμβρίου. Κάθε νίκη πριμοδοτείτε από την ΟΥΕΦΑ με 200.000 ευρώ και κάθε ισοπαλία με 100.000.

Λίγα λόγια για την κάθε ομάδα
Η ομάδα της Λεμεσού βρέθηκε στο Δ΄ Γκρουπ δυναμικότητας. Σχηματίστηκαν 12 όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με τις δύο πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου να παίρνουν την πρόκριση για την επόμενη φάση (φάση των «32»).
Λάτσιο: Pαραδοσιακή δύναμη του ιταλικού ποδοσφαίρου η οποία τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να επιστρέψει στην ελίτ της Σέριε Α και κάθε χρόνο να κάνει σταθερά βήματα ανόδου. Η Λάτσιο κατέκτησε το κύπελλο πέρσι επικρατώντας με 1-0 της Ρόμα στον τελικό, ενώ έχασε με 4-0 από την Γιουβέντους στο Σούπερ Καπ.
Στην πρεμιέρα της Σέριε A επικράτησε με 2-1 της Ουντινέζε εντός έδρας. Στις τάξεις της υπάρχουν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, γνωστοί ανά το παγκόσμιο, όπως είναι ο Γερμανός Κλόζε, οι Βραζιλιάνοι μέσοι Ερνάνες και Έντερσον, ενώ προπονητής της είναι ο 50χρονος Βόσνιος Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς και πρόεδρός της ο Κλαούντιο Λοτίτο. Αγωνίζεται στο Ολίμπικο της Ρώμης το οποίο έχει χωριτικότητα 73.000 θέσεις περίπου. Αύριο η Λάτσιο θα αντιμετωπίσει την Γιουβέντους εκτός έδρας για τη δεύτερη αγωνιστική του Καμπιονάτο.
Τραμπζονσπόρ: O Απόλλωνας είναι η τρίτη ομάδα που θα αντιμετωπίσει την Τραμπζονσπόρ. Στο παρελθόν η Ανόρθωση (το καλοκαίρι του 2005) και ΑΠΟΕΛ (καλοκαίρι 2006), ήταν οι άλλες δύο ομάδες οι οποίες αντιμετώπισαν στο παρελθόν την ομάδα της Τραπεζούντας.
Η Τραμπζοσπόρ ήταν η φιναλίστ του περσινού κυπέλλου στην Τουρκία, χάνοντας 1-0 από την Φενερμπαχτσέ. Στο τουρκικό πρωτάθλημα μετρά μια νίκη και μια ήττα σε δύο αγωνιστικές. Έχασε με 2-0 από την Μπεσίκτας, ενώ κέρρδισε με 2-1 την Ριζεσπόρ. Στο Γιουρόπα Λιγκ απέκλεισε την αλβανική Κουκέσιμε με δύο νίκες (2-0 και 3-1).
Η Τραμπζονσπόρ κατέκτησε εφτά πρωταθλήματα και οχτώ κύπελλα στην ιστορία της και έχει ως έδρα το ανακαινισμένο «Χουσεΐν Αβνί Ακέν» χωρητικότητας 24.000 θεατών. Διαθέτει στο ρόστερ της αρκετά αστέρια, όπως οι πρώην παίκτες της Τσέλσι, Μαλουντά και Μποσίγκουα, αλλά και ο Ιβοριανός Ζοκορά. Όλοι τους είναι παίκτες παγκόσμιας εμβέλειας. Πρόεδρός της είναι ο Ιμπραΐμ Χασιοσμάνογλου και προπονητής της ο Μουσταφά Ρεσίτ Ακτσαΐ.
Λέγκια: Η ομάδα των Ντόσα Τζούνιορ και Έλιο Πίντο και περσινή πρωταθλήτρια Πολωνίας, αποκλείστηκε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ από την Στεάουα Βουκουρεστίου (1-1 εκτός έδρας και 2-2 εντός) και πλέον θα συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ. Στο πολωνικό πρωτάθλημα, η Λέγκια βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας, αφού μάζεψε 9 βαθμούς σε πέντε αγωνιστικές.
Έδρα της Λέγκια είναι η Πέπσι Αρένα χωρητικότητας 31.000 θεατών. Κατέκτησε εννιά πρωταθλήματα Πολωνίας, ενώ έχει τα περισσότερα κύπελλα (16). Προπονητής της είναι ο 51χρονος Πολωνός Γιαν Ούρμπαν και πρόεδρός της ο Μπόγκουσλαβ Λεσνοντόρσκι.

Αναλυτικά οι 12 όμιλοι
1ος Όμιλος: Βαλένθια (Ισπανία), Σουόνσι (Αγγλία), Κούμπαν Κρασνοντάρ (Ρωσία), Σεντ Γκαλέν (Ελβετία).
2ος Όμιλος: Αϊντχόφεν (Ολλανδία), Δυναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία), Τσερνομόρετς Οδυσσού (Ουκρανία), Λουντογκόρετς (Βουλγαρία).
3ος Όμιλος: Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο), Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), Έλφσμποργκ (Σουηδία), Έσμπιεργκ (Δανία).
4ος Όμιλος: Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία), Γουίγκαν (Αγγλία), Μάριμπορ (Σλοβενία), Ζούλτε Βάρεγκεμ (Βέλγιο).
5ος Όμιλος: Φιορεντίνα (Ιταλία), Δνιέπρι (Ουκρανία), Πάσιος Φερέιρα (Πορτογαλία), Παντούρι (Ρουμανία).
6ος Όμιλος: Μπορντό (Γαλλία), ΑΠΟΕΛ (Κύπρος), Άιντραχτ (Γερμανία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ).
7ος Όμιλος: Δυναμό Κιέβου (Ουκρανία), Γκενκ (Βέλγιο), Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία), Τουν (Ελβετία).
8ος Όμιλος: Σεβίλλη (Ισπανία), Φράιμπουργκ (Γερμανία), Εστορίλ (Πορτογαλία), Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία).
9ος Όμιλος: Λιόν (Γαλλία), Μπέτις (Ισπανία), Βιτόρια Γκιμαράες (Πορτογαλία), Ριγιέκα (Κροατία).
10ος Όμιλος: Λάτσιο (Ιταλία), Τραμπζονσπόρ (Τουρκία), Λέγκια (Βαρσοβίας), Απόλλων (Κύπρος).
11ος Όμιλος: Τότεναμ (Αγγλία), Ανζί (Ρωσία), Σιέριφ Τιράσπολ (Μολδαβία), Τρόμσο (Νορβηγία).
12ος Όμιλος: Άλκμααρ (Ολλανδία), ΠΑΟΚ (Ελλάδα), Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ), Σαχτάρ Καραγκάντι (Καζαγκστάν).

Source:http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=145306
http://www.sentragoal.com.cy/article.asp?catid=19172&subid=2&pubid=129477924

No comments:

Share |