Wednesday, August 7, 2013

ΑΠΟΕΛ: Πικρός και άδοξος αποκλεισμός

Πικρός και άδοξος ήταν ο αποκλεισμός του ΑΠΟΕΛ από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά από πολύ καλή εμφάνιση μέσα στην Σλοβενία, έμεινε...
στο άγονο 0-0 με την Μάριμπορ και δεν κατάφερε να πάρει αυτό που δικαιωματικά του άξιζε. Και στα δύο παιχνίδια ήταν η καλύτερη ομάδα, όμως στο ποδόσφαιρο μετρά η ουσία και αυτοί που την είχαν ήταν οι Σλοβένοι. Η πρόκριση ουσιαστικά χάθηκε στο ΓΣΠ, όταν το ΑΠΟΕΛ παρουσίασε ένα νεκρό διάστημα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, και η Μάριμπορ το εκμεταλλεύθηκε και κατάφερε να σκοράρει το εκτός έδρας γκολ.

Η αλήθεια είναι ότι το ΑΠΟΕΛ αδικήθηκε από την διαιτησία, τόσο στον πρώτο, όσο και στον δεύτερο αγώνα. Στον επαναληπτικό, ο Λευκορώσος διαιτητής Αλεξέι Κουλμπακόφ έκανε σοβαρά λάθη, με συνέπεια να εκνευριστούν οι παίκτες, και να χάσουν την αυτοσυγκέντρωσή τους. Το ίδιο ισχύει και για τον Πάουλο Σέρτζιο, που όχι μόνο αποβλήθηκε αλλά προέβη σε άσεμνη χειρονομία στον διαιτητή.

Τα πράπονα δεν εστιάζονται μόνο στην αυστηρή απευθείας κόκκινη κάρτα στον Γκονσάλβες στο 86', που έφερε και την αποβολή του Πάουλο Σέρζιο, αλλά και για τουλάχιστον τρείς περιπτώσεις πέναλτι, στο 56΄ μετά από κράτημα του Μίλετς στον Αλεξάνδρου (δέχθηκε κίτρινη για θέατρο), για κράτημα στο 62' στον Μαντούκα εντός περιοχής, και για κράτημα στον Μπενασούρ στο 71'.

Κρίμα για την προσπάθεια του ΑΠΟΕΛ, που στο παιχνίδι της Σλοβενίας παρουσίασε τα περισσότερα συστατικά που εγγυούνται εκτός εδρας ευρωπαϊκή επιτυχία. Καλή αμυντική λειτουργία, αυτοσυγκέντρωση, αγωνιστική πειθαρχία, καλή φυσική κατάσταση, υπομονή αλλά του έλειπε η αποτελεσματικότητα. Ουσιαστικά, το ΑΠΟΕΛ αποκλείστηκε γιατί πλήρωσε κάποιες αδυναμίες του, όπως η έλλειψη καθαρού μυαλού, έλλειψη ομοιογένειας και καλού ρυθμού στο μεγαλύτερο διάστημα των δυο ενενηνταλέπτων. Αδυναμίες είχε και η Μάριμπορ, όμως είχε τον τρόπο να πάρει την πρόκριση.

Οι γαλαζοκίτρινοι αποχώρησαν από το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να διεκδικήσουν πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή, και το ΑΠΟΕΛ θα βρίσκεται στους δυνατούς.


Source: http://www.shootandgoal.com/page.php?bid=8&id=73178

No comments:

Share |